posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Peticija Bolonjaca - Saopštenje Parlamenta  (Read 3677 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline hulio_salinas

  • GodFather
  • Magistar daktilografije
  • ***
  • Posts: 5122
  • Gender: Male
  • Don Michael Corleone
Peticija Bolonjaca - Saopštenje Parlamenta
« on: 12-10-2007, 08:38:55 »

Univerzitet u Beogradu
Farmaceutski fakultet
Studentski parlament


Povodom novonastale situacije na Farmaceutskom fakultetu, vezane za studente prve godine, koji su istupili sa zahtevom da se smanji broj ESPB potrebnih za sticanje uslova za upis druge godine sa budžetskim statusom, Studentski parlament Farmaceutskog fakulteta izdaje sledeće

S A O P Š T E NJ E

Kako su pomenuti studenti istupili sa zahtevom tek 11. oktobra 2007. godine, iako je Naučno-nastavno veće fakulteta donelo odluku o smanjenju potrebnih ESPB za upis na drugu godinu studija sa budžetskim statusom i to sa 60 na 52 ESPB još pre mesec dana, smatramo da je način podnošenja zahteva neadekvatan.

Naime, procedura podnošenja ovakvih i sličnih zahteva je sledeća: prvo obraćanje predstavniku godine i smera, koji zatim to prosleđuje Studentskom parlamentu, a zatim sledi donošenje stava Studentskog parlamenta i prosleđivanje stava i zahteva dekanskom kolegijumu i prodekanu za nastavu. Ni jedan od ovih koraka nije ispoštovan, bar ne pravovremeno kako bi se ostavilo vremena za adekvatno delovanje.

Studenti podnosioci zahteva su svoje predstavnike godina/smerova o svemu obavestili juče, 11. oktobra 2007. godine, obraćanjem u hodniku fakulteta neposredno pre nego što su predali zahtev prodekanu za nastavu.

Posebno napominjemo da studenti predstavnici godina/smerova nisu imali apsolutno nikakva saznanja ni nagoveštaje potrebe ovakvog zahteva, iako su na fakultetu prisutni svakog dana među svojim kolegama sa godine, dostupni za razgovor i obraćanje. Stoga, oni nisu mogli ni da obaveste Studentski parlament o nastalom problemu.

Studentski parlament će po ovom pitanju zasedati u najskorije vreme, razmotriti novonastali problem i doneti svoje stavove. U skladu sa tim će delovati nadalje.

U prethodnih godinu dana, Studentski parlament je preko predstavnika smerova, često i kontinuirano sarađivao sa upravom fakulteta, nastojeći da u što većoj meri olakša studiranje generaciji koja prva studira po novom studijskom programu i koja je samim tim u velikoj meri eksperimentalna. Neophodno je napomenuti da je uprava fakulteta bila svesna i imala sluha za položaj te generacije studenata i upravo zbog toga su, u skladu sa mogućnostima fakulteta i zakonskim regulativama, izlazili u susret i pomogali studentima. Rezultat ove saradnje jeste trenutna statistika prolaznosti studenata iz prve u drugu godinu studija, a koja je među najboljima na Univerzitetu u Beogradu.

Molimo studente da ubuduće poštuju proceduru rešavanja problema, kako ni oni, ni Studentski parlament ne bi izgubili kredibilitet kod nadležnih organa fakulteta, svojih profesora i stručnih saradnika. Od prvog dana se zalažemo za dostojanstven i korektan odnos između studenata i profesora, zastupljen na osnovnim akademskim principima, a smatramo da način delovanja pomenute grupe studenata nije svojstven ovim principima.

U cilju unapređenja položaja svih studenata, uslova studiranja i uspešnog sprovođenja reforme obrazovanja, Studentski parlament će i ubuduće svoj rad zasnivati na proceduralnim i zakonskim regulativama kako bi zadržao svoj kredibilitet kao organ fakulteta koji predstavlja sve njegove studente.

S poštovanjem, 
U Beogradu,
12. oktobra 2007. godine

Studentski parlament
Farmaceutskog fakulteta

 

« Last Edit: 07-12-2007, 16:13:36 by hulio_salinas »


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana