posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: 2007. pristup naučnim fondovima EU  (Read 2604 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
2007. pristup naučnim fondovima EU
« on: 10-10-2006, 13:11:28 »

Izvor: Beta
Beograd -- Naučnici iz Srbije moći će od sledeće godine da koriste naučne fondove Evropske unije.

Korišćenje fondova biće moguće pod istim uslovima koje imaju naučnici iz zemalja EU, rekao je danas ministar za nauku i životnu sredinu Aleksandar Popović.

Komesar EU za istraživanje Janez Potočnik, ambasador Evropske komisije u Srbiji Žosep Ljoveras, predstavnici Vlade Hrvatske i Popović učestvovali su u naučnoj radionici za mlade istraživače, posvećenoj Nikoli Tesli.

Popović je u pauzi skupa rekao da se s Potočnikom dogovorio da Srbija 2007. bude obuhvaćena Sedmim okvirnim programom EU, što će naučnicima omogućiti da pristupaju istraživačkim fondovima EU. "Sve dalje je pitanje kvaliteta", dodao je Popović.

Potočnik je na istoj konferenciji za novinare rekao da je s Popovićem imao izvanredan susret i da je radionica korak bliže povezivanju sa EU.

Prvi deo radionice počeo je 7. oktobra u Zagrebu, a drugi deo održava se danas i sutra u Rektoratu Univerziteta u Beogradu. Vlade Srbije i Hrvatske zajednički obeležavaju 150. godišnjicu Teslinog rođenja. U radionici, pod pokroviteljstvom Evropske komisije, učestvuju mladi istraživači iz zemalja EU, Hrvatske i Srbije, stručni za oblasti u kojima je Tesla dao istorijski naučni doprinos.

b92


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana