posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Berluskoni preti studentima  (Read 1874 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Berluskoni preti studentima
« on: 23-10-2008, 15:25:07 »

 Izvor: B92
Rim -- Italijanski premijer Silvio Berluskoni rekao je da će angažovati policiju da okonča studentske proteste zbog najavljenih reformi obrazovanja.

Studenti su protestovali i u sredu, kada je u sukobu s policijom povređeno šestoro studenata. I pored pretnji italijanskog premijera da će silom sprečiti studente da demonstriraju ukoliko oni ometu nastavu na fakultetima i u školama, protesti se ipak nastavljaju.

Naime, Berluskoni je rekao da država neće tolerisati proteste studenata koji su širom zemlje okupirali škole i fakultete.

"Razgovaraću sa ministrom policije o merama koje ćemo sprovesti kako bismo okončali proteste. Okupacija javnih ustanova apsolutno je nedemokratska i predstavlja nasilje prema drugim studentima, porodicama i državi", rekao je Berluskoni.

Ova Berluskonijeva izjava došla je samo dan posle sukoba između studenata i policije u Milanu, kada je povređeno šestoro studenata. Policija je u okršaju sa oko 500 studenata okupljenih na milanskoj železničkoj stanici koristila pendreke i suzavac.

Opozicija levog centra upozorava da će takve izjave, koje je dao Berluskoni, samo razbuktati tenzije. Oni tvrde i da će, zbog najavljenih reformi obrazovanja, u naredne tri godine čak 87 hiljada italijanskih nastavnika ostati bez posla.

Sporan je i predlog da deca doseljenika koja ne govore tečno italijanski budu prebačena u specijalna odeljenja.


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana