posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: "Isparilo" znanje  (Read 2134 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
"Isparilo" znanje
« on: 07-11-2008, 17:25:48 »

Izvor: Večernje novosti
Beograd -- Iste testove iz srpskog i matematike na osnovu kojih su primljeni u srednju školu, učenici "Rade Končara" početkom septembra nisu uspeli da reše, pišu Novosti.

Od 303 testirana učenika Elektrotehničke škole "Rade Končar", 222 ih je dobilo jedinicu, a 53 nije dalo nijedan tačan odgovor, pišu Večernje novosti. Samo osmoro učenika zaslužilo je petice.

Na ponovljenom testu iz srpskog rezultati su bili još lošiji, jer je od 280 kandidata negativnu ocenu dobilo njih 182, a peticu samo petoro učenika.

Ovo mini-istraživanje pokazalo je da je opravdana sumnja profesora iz Foruma beogradskih gimnazija, koji su još u junu upozorili da osmaci na prijemnom ispitu masovno prepisuju. Nije tajna da se u srednje škole upišu sa maksimalnim brojem poena sa prijemnog, a kada krenu na nastavu, vidi se da im elementarno znanje nedostaje.

“Ove godine smo upisali bolju generaciju đaka, ako gledamo uspeh na prijemnom, ali su oni ponovljene testove uradili lošije”, kaže Momčilo Stojanović, direktor škole.

“Pretpostavka je da su tada đaci prepisivali, ili su naučili zadatke napamet, pa im je znanje do sada ‘isparilo’. Mi sada moramo da organizujemo dodatne časove i da ih ponovo učimo onome što su morali davno da savladaju”, rekao je on.


b92


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana