posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Kada lekari sa prosekom 10 padaju na testu znanja  (Read 2897 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Kada lekari sa prosekom 10 padaju na testu znanja
« on: 24-08-2014, 20:27:55 »

Iskustvo se najbolje stiče uz bolesničku postelju, tvrde stručnjaci. – Kako su u Kliničkom centru u Nišu proverili „desetkaše

Kada je niškom Kliničkom centru godišnjim kadrovskim planom odobreno da zaposli devet mladih lekara, direktor centra, profesor dr Zoran Radovanović pribegao je originalnom rešenju: uz raspisani konkurs, uveo je i pismeni test provere znanja koji je sadržao 750 pitanja.

– To sam uradio da bih izbegao brojne zamke: prvo, da niko ne može da me prozove da sam nekoga primio za novac, jer kod nas je uobičajeno da vam takvu etiketu prilepe kada odlučujete o prijemu novih kadrova. Zatim, da izbegnem nalet veza i protekcija, jer je bilo mnogo zahteva profesora sa fakulteta da primim njihovu decu. I na kraju, da proverim stvarno znanje – kaže za „Politiku” dr Radovanović, inače profesor na predmetu Radiologija na Medicinskom fakultetu (MF) u Nišu.

nastavak -> http://www.politika.rs/rubrike/Drustvo/Kada-lekari-sa-prosekom-deset-padaju-na-testu-znanja.lt.html


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana