posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Manjak profesora mentora zbog novih standarda  (Read 1790 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Manjak profesora mentora zbog novih standarda
« on: 04-02-2010, 15:46:28 »

 J. Ilić |

Studenti koji su doktorske studije već upisali ne moraju da strahuju da će zbog primene novih standarda ostati bez svojih mentora. Rektorski savet Konferencije univerziteta uputiće dopis Nacionalnom svetu za visoko obrazovanje da se pravila koja su stupila na snagu 1. januara ne primenjuju na one koji su već upisali doktorate.

Pravilnik o standardima za akreditaciju visokoškolskih ustanova u delu koji se odnosi na doktorske studije stupio je na snagu 1. januara ove godine. Ukoliko bi se doslovno primenjivao, najveći broj doktoranata ostao bi bez svojih mentora, budući da jako mali broj profesora zadovoljava propisane uslove. Naime, jedan od glavnih uslova da profesor mentor mora imati najmanje pet radova objavljenih na referentnim listama je zasad nedostižan. Zbog toga je Rektorski savet Konferencije univerziteta juče odlučio da pošalje zahtev Nacionalnom savetu za visokoobrazovanje da uslovi koji su važili pri upisu doktorskih studija važe do kraja, a da se u narednih nekoliko meseci odluči da li će se zahtevati odlaganje primene pravilnika ili da se pristupi njegovoj promeni.

nastavak -> http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/174847/Manjak-profesora-mentora-zbog-novih-standarda-


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana