posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Pomoć elektronskog obrazovanja  (Read 2365 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Pomoć elektronskog obrazovanja
« on: 09-06-2008, 15:29:23 »

Izvor: Tanjug
Beograd -- "E-obrazovanje" (elektronsko obrazovanje) nudi načine uključivanja osoba sa invaliditetom i posebnim potrebama u sistem obrazovanja.

Na skupu u Beogradu predstavljen je program "Tutor", koji osobama ograničenih fizičkih mogućosti omogućava da prate sve nastavne sadržaje, a primenjiv je i u situacijama udaljenosti i nemogućnosti priključivanja na internet.

Takvo programsko rešenje, prema rečima Vedrana Vučića iz "Linuks centra", omogućava deci i studentima da prate nastavu bez obzira na ograničenja koja su fizička ili situaciona.

Vučić kaže da program olakšava rad i nastavnicima, koji svoje lekcije i zadatke mogu prirediti unutar porgrama i dokument poslati bilo na fizičkom uređaju ili putem interneta učeniku na lični računar.

Program je besplatan i ne zahteva pristup internetu, što je izuzetno bitno jer doprinosi uključivanju svih osoba, a Nacionalna strategija za obrazovanje kao jedan od ciljeva postavlja dostupnost obrazovanja, ali i povećanje njegovog kvaliteta.

Prema procenama Ujedinjenih nacija, u Srbiji živi između 600.000 i 800.000 ljudi koji imaju neki oblik invaliditeta, što odgovara procentu od 10 do 15 odsto stanovništva.

Predstavljeni program omogućava čitav niz modifikacija kojima korisnik sebi prilagođava radnu površinu, a moguća je i višejezična varijanta kojom bi isti sadržaji bili dostupni učenicima i studentima drugih nacionalnih zajednica.

Republički zavod za informatiku i internet organizovao je okrugli sto u saradnji sa "Linuks centrom" kako bi promovisao aktivnosti usmerene ka unapređenju obrazovanja pomoću informaciono komunikacionih tehnologija, rekla je Marija Kujačić iz tog centra.

b92


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana