posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Privatne škole, unosan biznis  (Read 2078 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Privatne škole, unosan biznis
« on: 20-05-2009, 20:16:26 »

Izvor: Večernje novosti
Beograd -- U Srbiji ima dva puta više univerziteta nego 2000. godine, a najavljeno je osnivanje još četiri univerziteta sa dvadesetak fakulteta, pišu "Večernje novosti".


Poznavaoci prilika u ovoj oblasti tvrde da se radi o više nego unosnom biznisu koji donosi astronomske zarade. Da je reč o dobrom poslu govori i činjenica da sve više profesora napušta državne fakultete i odlazi kod privatnika, jer su plate tamo nekoliko puta veće.

U isto vreme veliki broj državnih fakulteta nema novca ni za akreditaciju, pa mnogima preti da ove godine ostanu bez nove generacije brucoša.

Pri tom i država ide naruku privatnicima koje ne opterećuje kao i državne fakultete, od kojih uzima 40 odsto sredstava zarađenih sopstvenim radom.

dalje -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=05&dd=20&nav_category=206&nav_id=361541


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana