posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Sa 48 bodova na budzet samo uz najbolji prosek  (Read 2848 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Sa 48 bodova na budzet samo uz najbolji prosek
« on: 12-09-2013, 18:35:44 »

  Miljana Leskovac  | Blic 

  Zahtevi studenata da im i ove godine ostane šest ispitnih rokova, kao i da granica za budžet bude 48 bodova najverovatnije će biti ispunjeni, ali fakulteti će na budžet u narednu godinu moći da upišu samo 20 odsto više studenata od odobrene kvote za upis brucoša.
Slobodan Stupar, pomoćnik ministra za visoko obrazovanje, za „Blic“ objašnjava da u praksi to znači da će se studenti rangirati prema uspehu tamo gde ne bude mesta na budžetu za sve sa 48 bodova.

 Tako će fakultet koji, primera radi, prima 60 brucoša na budžet, u narednu godinu studija moći će da upiše najviše 72 budžetska studenta. Za mesto na budžetu presudni će biti bodovi, pa će se studenti najpre rangirati na osnovu sakupljenih poena (48 i više), a onda će se kod onih koji imaju isti broj bodova vršiti selekcija prema proseku.


nastavak -> http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/404840/Sa-48-bodova-na---budzet-samo-uz-najbolji---prosek

« Last Edit: 12-09-2013, 18:39:02 by Bred »


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana