posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Studiranje u Nemackoj  (Read 3930 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline pereca

 • Pridruzi se!
 • Ultra mega giga forumas
 • **
 • Posts: 1611
 • Gender: Female
 • www.napser.org
  • NAPSer
Studiranje u Nemackoj
« on: 28-08-2006, 18:15:41 »

Da li ste znali da je pre sto godina polovina svih studenata širom sveta koji studiraju u inostranstvu bila upisana na nemačkim fakultetima? Od tog vremena Nemačka je atraktivna destinacija za sve koji žele prvoklasno obrazovanje.

Postoje dobri razlozi za studiranje u Nemačkoj:

    * Prvi nemački univerzitet osnovan je 1386. u Hajdelbergu. Prvoklasno obrazovanje danas nudi više od 300 nemačkih visokoškolskih ustanova.
    * Sa oko 100 miliona ljudi čiji je nemački maternji jezik, nemački je jezik kojim se danas u Evropi najviše govori. Snaga nemačke privrede i njen rastući angažman na čitavoj zemaljskoj kugli čine nemački jezik sve značajnijim na svetskom tržištu.
    * Životni troškovi studenata mogu da se smanje putem različitih vidova pomoći.
    * Široka ponuda slobodnih aktivnosti na fakultetima dopunjena je mnogobrojnim mogućnostima van kruga univerziteta - sport, kultura ili mnogobrojne druge ponude slobodnih aktivnosti.

Međunarodno priznate studije
Mnoge visokoškolske ustanove u Nemačkoj nude studije za koje se može dobiti međunarodno priznata diploma. Među njima se mogu naći različite mogućnosti studiranja, koje gotovo sve pokrivaju: Undergraduate, Graduate i Postgraduate-Courses (diplome o završenim studijama sa titulom Bachelor, Master, PhD). Svi kursevi ispunjavaju visok akademski standard, dobro su organizovani, održavaju se na engleskom jeziku, a propraćeni su nemačkim kursevima.


Nemačka služba za akademsku razmenu (Deutscher Akademischer Austauschdienst - DAAD) u Beogradu

U Srbiji i Crnoj Gori na Vaša pitanja u vezi akademske razmene sa Nemačkom odgovor možete da dobijete u DAAD-lektoratima u Beogradu, Novom Sadu, Nikšiću i Prištini. Njihov glavni cilj jeste dodela stipendija svršenim studentima, naučnim radnicima i saradnicima na univerzitetima iz Srbije i Crne Gore.

DAAD-lektorat Beograd
Ralf Herman
[email protected]

Termini za konsultacije tokom semestra:
Goethe-Institut Beograd
Knez Mihailova 50
utorkom 10 - 11 časova ili po dogovoru
Informacije o terminima za konsultacije možete dobiti na telefone Goethe-Instituta Beograd
Tel. +381 11 2622823, 2631935, 633247

Izvor: Goethe-Institut Beograd


Offline pereca

 • Pridruzi se!
 • Ultra mega giga forumas
 • **
 • Posts: 1611
 • Gender: Female
 • www.napser.org
  • NAPSer
Odg: Studiranje u Nemackoj
« Reply #1 on: 05-09-2006, 15:50:01 »
Stipendije Nemačke službe za akademsku razmenu (DAAD) za školsku 2007/2008. godinu
 
Nemačka služba za akademsku razmenu (DAAD) je i za školsku 2007/2008. godinu raspisuje program stipendija za strane studente, postdiplomce i mlade naučnike u kome su precizno dati uslovi za konkurisanje sa rokovima za podnošenje kandidatura.
Sve informacije se mogu dobiti u Ambasadi SR Nemačke u Beogradu i od DAAD lektora na katedrama za nemački jezik na univerzitetima u Beogradu i Novom Sadu, kao i od predstavnika DAAD u Nemačkoj Hajke Martin, na tel. *49 228 882 492, faks 49 228 882 627, ili e-mail: [email protected],
Sve detaljnije informacije možete pronaći na sajtu DAAD:
www.daad.de/stipendien
www.daad.de/anforderung

Izvor: Infostud

 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana