posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Trgovina mestom u studenstkom domu  (Read 1741 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Trgovina mestom u studenstkom domu
« on: 07-12-2009, 20:52:56 »

 Izvor: B92
Beograd -- Iz Studentskog centra najavljuju pojačane kontrole kako bi se otkrili studenati koji prodaju svoje mesto u studentskim domovima.

Za oko dve i po hiljade studenata ove godine neće biti mesta u studentskim domovima. Sa druge strane, postoje oni koji će svoje mesto rado ustupiti uz određenu novčanu nadoknadu. Ukoliko budu otkriveni, gube pravo na dom do kraja školovanja, pa se zbog toga na ovakve transakcije najčešće odlučuju studenti završnih godina.

Umesto nešto više od hiljadu dinara, koliko je stanarina u domu prve kategorije, studenti koji su bili ispod crte, moraće da izdvoje minimum 60 evra za sobu u nekom memljivom stanu na periferiji Beograda.

Zbog toga se mnogi odlučuju da svoje mesto u nekom od studentskih domova kupe. Trgovina mestima, ukoliko bude otkrivena, podrazumeva da student prodavac zauvek gubi pravo na stanovanje u domu.

“Prodala sam dom prosle godine devojci koja je bila ispod crte za 200 evra, tako da sam ove godine izgubila pravo. Izašla sam na toj crnoj listi na fakultetu i ove godine neću imati pravo na dom iako sam planirala da živim u njemu jer su mi prošle godine te pare bile neophodne”, kaže jedna studentkinja.

nastavak -> http://www.b92.net/info/vesti/index.php?yyyy=2009&mm=12&dd=06&nav_category=12&nav_id=396647


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana