posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: "U 2008. strategija obrazovanja"  (Read 2220 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
"U 2008. strategija obrazovanja"
« on: 28-12-2007, 14:18:54 »

Izvor: Beta
Beograd -- Zoran Lončar izjavio da bi u 2008. trebalo izvršiti sistemske promene i usvojiti strategiju razvoja obrazovanja u Srbiji.

Ministar prosvete Zoran Lončar je juče kazao da je u skladu sa tom strategijom potrebno doneti nove sistemske zakone i izmeniti postojeće, kako bi bio stvoren odgovorniji prosvetni sistem.

"Naredne godine očekuje nas, ja se nadam potpuno uspešan u skladu sa zakonom, sproveden postupak akreditacije fakulteta koji će nam za godinu dve otvoriti vrata jedinstvenog evropskog prostora visokog obrazovanja", rekao je Lončar.

On je naveo da je 2007. godinu obeležio nastavak reformi obrazovanja u Srbiji, akreditacija visokih škola, porast plata zaposlenih u prosveti.

"To je godina kada Vlada Srbije ne samo na rečima već i na delu obrazovanju u ekonomskom smislu daje značaj kao oblasti od suštinskog značaja za razvoj čitave države, time što je izdvajanje za obrazovanje počelo da raste", kazao je Lončar.

On je kazao da će naredne godine svaki peti dinar iz budžeta Srbije biti namenjen prosveti.

Lončar je ukazao da je posebno značajno što je 1. septembra 2007. godine, posle dve decenije porastao broj upisanih učenika u prvi razred osnovne škole.

b92


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana