posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Za državna zvanja, državne diplome  (Read 2078 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Za državna zvanja, državne diplome
« on: 26-04-2010, 17:35:06 »

 D. P. - A. E. | Blic

Odluka Ministarstva prosvete da inovira Zakon o visokom školstvu tako da sudije, tužioci, lekari i prosvetari ubuduće mogu da se školuju isključivo na državnim fakultetima nailazi na različite reakcije među rektorima privatnih univerziteta.
Ako student namerava da radi u pravosuđu, ne može da ide na privatni fakultet

Resorno ministarstvo, naime, pripremilo je predlog izmena i dopuna Zakona o visokom školstvu po kome se pravo na školovanje nosilaca pravosudnih funkcija, medicinara i prosvetnih radnika ekskluzivno prenosi na obrazovne institucije čiji je osnivač država. O predlogu bi tek trebalo da se izjasni Vlada, a potom i parlament.


Vlasnik i rektor univerziteta „Megatrend“ Mića Jovanović kaže za „Blic“ da je ovo frapantno loš predlog izmene zakona.


- Takav predlog izmena zakona ruinira dosadašnje napore na izjednačavanju prava državnih i privatnih univerziteta. Potpuno je bezumna ideja da se nosioci pravosudnih funkcija, medicinari i prosvetari moraju školati samo na državnim fakultetima. Ta ideja ruši zagarantovano pravo studenata na vlastiti izbor i otvara vrata mogućnosti da za nekoliko godina država propiše, na primer, da službenici u bankama moraju da imaju diplomu državnog ekonomskog fakulteta ili da profesionalni političari moraju imati diplomu Fakulteta političkih nauka - ogorčen je dr Jovanović.

nastavak -> http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/186679/Za-drzavna-zvanja-drzavne-diplome


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana