posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Za mlade istraživače gradnja 134 stana  (Read 2260 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Za mlade istraživače gradnja 134 stana
« on: 18-03-2008, 15:35:11 »

Autor: Beta |

Mladi istraživači će u narednih petnaestak dana dobiti ključeve od stanova zgrade, za čiji je završetak izgradnje sredstva obezbedilo Ministarstvo nauke, najavila je juče državni sekretar u tom ministarstvu Uranija Kozmidis-Luburić.

„To je indirektni način da se pomogne naučnicima da ostanu u zemlji, da ne odu u beli svet“, rekla je Kozmidis-Luburić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.
Ona je navela da ta zgrada, koja se nalazi u Novom Beogradu, ima 134 stana, a da je u planu zidanje još pet zgrada na istoj lokaciji u kojima će živeti mladi istraživači.
Izgradnja je finansirana sredstvima iz Nacionalnog investicionog plana (NIP) i Ministarstva nauke.
Kozmidis-Luburić je najavila da će u Novom Sadu početkom aprila biti postavljen kamen temeljac za zgradu od 27 stanova za naučne radnike, a u planu je da se takva zgrada izgradi i u Kragujevcu. Istraživačima će, kako tvrdi, uskoro biti omogućen i otkup stanova i to po ceni koja je 2,5 puta manja od tržišne, na period od 20 godina.
Ona je istakla da se Ministarstvo nauke neće mešati u dodelu stanova i da će istraživači dobijati stanove po rezultatima rada, a ne na osnovu političke opredeljenosti. Upitana da li je bilo grešaka u radu Fondacije za rešavanje stambenih pitanja, Kozmidis-Luburić je rekla da je budžetska inspekcija našla propuste u javnim nabavkama, ali su ispravljeni.

blic


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana