posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Sta izbegavati na poslu  (Read 3909 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Sta izbegavati na poslu
« on: 19-05-2011, 17:37:53 »

Autor: MSN

Kada vam je poslodavac javio da ste dobili posao, verovatno vam danima nije silazio osmeh s lica. Ali već prve radne sedmice ste morali da se potrudite kako biste ostavili dobar utisak. Evo nekoliko saveta o vrlo važnoj stvari - šta bi na poslu trebalo izbegavati.

 
Kako do uspešne karijere

Nemojte da se obeshrabrite
Nemojte da se obeshrabrite ako vaše ulaganje u napredovanje ne daje vidljive rezultate. U nekim će firmama biti potrebno mnogo više vremena da se dokažete. Ipak, potrudite se da naučite nove veštine, one koje ne poznajete uopšte ili ih ne poznajete u meri koja je neophodno za dobro obavljanje posla. Takvih je uvek!

Ne koristite firmine resurse u privatne svrhe!
Da li ste se upitali kako bi vaš nadređeni reagovao kada bi saznao da koristite službeni auto, mobilni, računar i ostalu tehnologiju u privatne svrhe? Sigurno vas ne bi dočekao sa smeškom na licu. Stoga, izbegavajte da voditi privatne razgovore kancelarijskim telefonom, kao i korišćenje drugih firminih resursa za lične potrebe.

Nemojte se žaliti!
Iako vam je plata mala ili smatrate da radite s ljudima koji ne znaju svoj posao - pazite kome se žalite. Većina ljudi je preopterećena svojim poslom i oni uglavnom ne žele da slušaju vaše kritike o preopterećenosti i frustracijama izazvanim poslom. Stoga, nemojte glasno izražavati vaše nezadovoljstvo, posebno ako ste novi u firmi!

Ne odbijajte timski rad!

Niko ne želi da radi s arogantnim saradnikom koji svoje znanje i ideje drži samo za sebe i ne želi da pruži pomoć u radu svom kolegi. Imajte na umu da vas kolege lako mogu zameniti nekim drugim. Poslodavcu je u interesu da se s lakoćom uklopite u ostatak tima.

Nemojte pričati o privatnom životu!
Pauzu na poslu iskoristite za bolje upoznavanje s kolegama. Budite otvoreni i srdačni. Ipak, postoje neke teme o kojima se ne raspravlja poput ljubavnog života, religije, politike i plate.

Nemojte prekoračivati rokove!
Nemojte se već na početku pokazati nepouzdanim. Ako se prvi put nalazite u situaciji u kojoj se rokovi moraju poštovati, pažljivo isplanirajte svaki korak i nemojte se dovesti u situaciju da nešto rešavate u poslednji čas.

Izvor: 24sata.rs (http://www.24sata.rs/specijal/posao/vest/sta-izbegavati-na-poslu/179.phtml)
« Last Edit: 27-01-2013, 00:41:08 by Bred »


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana