posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Vršački studenti Farmacije u Beogradu  (Read 3407 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Adonis_Vernalis

 • Profesor farmakognozije
 • Ultra mega giga forumas
 • **
 • Posts: 1840
 • Gender: Male
 • The Point of No Return...
Vršački studenti Farmacije u Beogradu
« on: 28-10-2011, 15:47:50 »

Molim sve studente Farmaceutskog fakulteta u Beogradu, poreklom Vrščane, koji su branili svoje diplomske radove otkada to Zakon zahteva, da mi se jave. Hvala, neće ništa da boli :)


Offline Adonis_Vernalis

 • Profesor farmakognozije
 • Ultra mega giga forumas
 • **
 • Posts: 1840
 • Gender: Male
 • The Point of No Return...
Re: Vršački studenti Farmacije u Beogradu
« Reply #1 on: 31-10-2011, 12:26:24 »
Drage kolege,

hajde da skinem bar jedan veo sa "misterije" moga posta.

U saradnji sa Gradskom bibliotekom u Vršcu, pokrenuo sam akciju da se, onoliko koliko je to moguće, prikupe svi relevantni podaci o akademskim dostignućima mojih sugrađana, Vrščana. Samim tim, ja sam zamolio studente Farmacije u Beogradu, a kasnije ću priču proširiti i na sve univerzitete na kojima su vršački farmaceuti stekli svoje diplome, da mi se jave. Ostalim strukama bih ostavio da se organizuju kako žele, ako žele, ali i dalje mislim da bi mi, farmaceuti, mogli da postanemo jedno fino malo "bratstvo/sestrinstvo" i da svojim intelektualnim nabojem postanemo generatori nekakvog napretka u gradovima u kojima živimo. Meni je Vršac najvažniji - stoga, Vršac. Ostali, neka organizuju (po ugledu na ovo, ako žele) slične stvari u svojim gradovima, bibliotekama i muzejima.

Moja ideja je sledeća: da svaki student, rodom iz Vršca ili okoline, kada brani diplomski ispit na farmaceutskim fakultetima i odsecima u zemlji i inostranstvu, odštampa ili fotokopira još jedan dodatni primerak, koji će dati meni, poslati mejlom u vidu pdf fajla, ili odneti lično u Gradsku biblioteku u Vršcu. Taj primerak bi dali bibliotekarima Vesni Zlatičanin, ili Dušku Mitrovanovu, koji su upoznati sa detaljima akcije. Koliko mi je poznato, svi ti diplomski radovi biće smešteni u "Banatiku"; što će reći - za 100 godina, neko "prekopava" istoriju Banata i naleti na baš vaš rad.

Obraćam se Vrščanima: time ćemo pomoći da naš grad uzraste u jedan intelektualni centar, što je oduvek i bio, a pomoći ćemo i našoj Biblioteci da postane mesto gde će se sabrati svi podaci o Vrščanima koji su razvoju svoga grada doprinosili, na bilo koji način. Isto važi i za druge gradove.

Bolje od popisa, verujte mi. Bolja "beleška za budućnost" :)

 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana