posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Novi televizori za novo doba  (Read 3501 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Novi televizori za novo doba
« on: 13-10-2009, 00:53:43 »

Autor: B. Stamenković |

Kada 2012. godine bude uvedena digitalna televizija, svi građani će za prijem slike morati da nabave uređaje za prebacivanje analognog u digitalni format, što će ih najmanje koštati. Za one sa dubljim džepom, tu su najnovije verzije LCD i plazma televizora, za koje treba izdvojiti najmanje 20.000 dinara. Za najkvalitetniju sliku digitalne televizije treba izabrati one sa oznakom „ful HD“ jer imaju najbolju rezoluciju.

Sa uvođenjem digitalne televizije i pojavom novih tehnologija, nije svakom kupcu lako da se odluči koji TV prijemnik da kupi. Pri izboru novog televizora svakako da se treba voditi cenom, ali treba znati i to da su najjeftiniji televizori ujedno i oni koji primaju samo analogni signal. Uz set top boks uređaj koji košta od 25 do 50 evra, može se obezbediti prijem digitalnog signala.
Ipak, tu su novi modeli televizora, kao što je LCD, koji ima ekran sa tečnim kristalima, i plazma kod kojih sliku reprodukuju zagrejani gasovi.
Stari televizori odlaze u istoriju, ali se čini da kupci nisu baš uvek vešti u izboru novih aparata.

nastavak -> http://www.blic.rs/drustvo.php?id=115060


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana