posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Sa „kloniranih“ SIM kartica zvali hotlajn i inostranstvo  (Read 3929 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum

Autor: A. Ž. A.
BEOGRAD - Protiv Aleksandra A., Milana M. i Đorđa D. iz Kragujevca podneta je krivična prijava zbog sumnje da su „klonirali“ SIM kartice za mobilne telefone sa kojih su pozivali hotlajn ili servise za zabavu u inostranstvu, čime su mobilne operatere oštetili za više od 62 miliona dinara.

U saopštenju MUP-a navedeno je da su osumnjičeni uglavnom falsifikovali SIM kartice za mobilne telefone postpejd korisnika, a zatim su pozivali visokotarifne servise u afričkim državama, ali i u Moldaviji i Ukrajini. Domaći mobilni operateri u skladu s međunarodnim ugovorima isplatili inostranim operaterima usluge rominga kao i usluge navedenih servisa.
Pravi vlasnici kartica su tek po pristizanju računa koja su im dostavljali mobilni operateri, saznali da su s njihovih brojeva pozivani servisi u inostranstvu.

nastavak -> http://www.blic.rs/hronika.php?id=125445


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana