posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Galenika za sada nije na prodaju  (Read 2693 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

 • The S[h]ef
 • Administrator
 • Doktor daktilografskih nauka
 • *******
 • Posts: 17763
 • Gender: Male
 • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
  • Farmacija forum
Galenika za sada nije na prodaju
« on: 12-06-2006, 10:39:14 »

 Beta
Država za sada ne namerava da proda farmaceutsku kompaniju Galenika, izjavio je direktor sektora za zastupanje Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje Petar Stajković i dodao da RZZO, koji je jedini vlasnik Galenike, neće takav strateški potez kao što je prodaja kompanije odraditi brzopleto.

Stajković je rekao da je nakon završetka arbitražnog postupka u Parizu, Galenika potpisala ugovor sa bivšim suvlasnikom "Valijant" o isplati 34 miliona dolara toj američkoj kompaniji, a sva prava vlasništva prešle su u ruke RZZO.

Generalni direktor Galenike Aleksandar Pravdić potvrdio je da "ukoliko se država bude opredelila za privatizaciju Galenike, tek treba da se odluči na koji način će se to odraditi, po kom modelu, tako da je rokove davati totalno pretenciozno".

Povodom predloga Udruženja zaposlenih i penzionera Galenike da se ta kompanija privatizuje što pre, on je rekao da je ceo nastup tog Udruženja "zamagljivanje istine, jer neko u celoj priči ima interes to da radi", dodajući da država neće reagovati niti ići u tom pravcu i netačne procene tog Udruženja da Galenika vredi 410 miliona dolara ističući da je Galenika unajmila profesionalnu revizorsku kuću koja će tu procenu odraditi na pravi način.

Pravdić je rekao da je "naš posao da vodimo kompaniju tako da posluje na dobar i efikasan način" i da je za četiri meseca ove godine Galenika ostvarila prodaju od 3,3 milijarde dinara, što je za 30 odsto više nego u istom periodu prošle godine. Poslovni prihod za prva četiri meseca iznosi 2,2 milijarde dinara, što je za 19 odsto više nego u istom periodu prošle godine, dok su neto zarade iznosile 26.326 dinara u proseku, što je porast od 18 odsto.

Pravdić je dodao da je investicioni plan Galenike za izgradnju nove farbike za čvrste farmaceutske prozvode, kao i uvođenje standarda kvaliteta vredan oko 40 miliona evra, što pokazuje da su netačne tvrdnje Udruženja malih akcionara da će Galenika samo za standarde izdvojiti 200 miliona evra.


Offline Vampire 666

 • Ultra mega giga forumas
 • **
 • Posts: 1868
 • Gender: Male
 • Ja sam takav, ja to želim, a vas neka đavo nosi!!!
Odg: Galenika za sada nije na prodaju
« Reply #1 on: 12-06-2006, 10:41:06 »
...zasto sam ja bio ubedjen da su oni propali...

 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana