posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Genetičar dr Miodrag Stojković dobio jakog partnera  (Read 5330 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

 • The S[h]ef
 • Administrator
 • Doktor daktilografskih nauka
 • *******
 • Posts: 17763
 • Gender: Male
 • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
  • Farmacija forum

Italijani ulažu tri miliona evra u kliniku
Italijanska farmaceutska kompanija „Sintofarm“, sa sedištem u Milanu, uložiće tri miliona evra u Kliniku za veštačku oplodnju i Centar za istraživanje matičnih ćelija u Leskovcu genetičara Miodraga Stojkovića, prvog Evropljanina koji je klonirao ljudski embrion u humane svrhe, saopšteno je juče na pres konferenciji u leskovačkoj opštini. Polovina tog novca biće uložena u kliničku opremu, nameštaj i automobile.

Predstavnici „Sintofarma“ Đovani Bernardi i Dragan Marković i predsednik SO Leskovac Goran Cvetanović rekli su da će novac biti plasiran preko preduzeće „Sintocel“, koje su nedavno u Leskovcu osnovali Italijani i Stojković.

- Ovo je samo početak. Mi smo spremni da investiramo i u proširenje bolnice i izgradnju hotela u Leskovcu, jer verujemo u projekat profesora Stojkovića. On je mogao da bira posao svuda u svetu, ali se opredelio za svoj rodni grad, gde će dovesti ceo svet. Ako Saudijska Arabija ima naftu, Leskovac ima dr Stojkovića - slikovito se izrazio Bernardi, dodavši da će Stojkovićev uspeh u Leskovcu biti odlična reklama „Sintofarmu“ koji, kako je rečeno, pored Italije, ima svoje fabrike za proizvodnju humanih lekova i u Kini, Poljskoj, Kolumbiji, Braziliji i Kolumbiji.

Klinika će biti smeštena u opštinskoj kući, od oko 300 kvadrata, na Hisaru, koja je data Stojkoviću na stogodišnje korišćenje. Radovi, koji će opštinu koštati preko 21 milion dinara, trebalo bi da se završe za mesec dana.

- Prema našim očekivanjima, Stojkoviću ćemo predati ključeve kuće za mesec dana, a klinika bi trebalo da počne s radom krajem septembra ili početkom oktobra - kazao je Goran Cvetanović.

Prema njegovim navodima, Stojković je prilikom prošlonedeljnog boravka u Leskovcu za sebe i svoju suprugu i saradnika, Nemicu Petru kupio kuću pored reke Vučjanke u obližnjoj varoši Vučje.

Cvetanović je demantovao tvrdnje predsednika opštine Gojka Veličkovića da cena adaptacije Stojkovićeve klinike po jednom kvadratu košta oko 1.100 evra.

- Adaptira se prostor od 277,30 kvadrata klinike, dogradnja još jedne hirurške hale, uređuju se dvorište od 680 kvadrata i parkirališta, i cena po kvadratu iznosiće 790 evra. Ukupno je potrebno 21,3 miliona dinara, a Opštinsko veće je do sada uplatilo svega devet miliona dinara - objasnio je, izrazivši uverenje da će ipak novac biti uplaćen u predviđenom roku.

- Ovaj projekat je mnogo ozbiljniji od političkog prepucavanja - zaključio je Cvetanović.

Milica IvanovićOffline AVENDON

 • Redovan clan
 • *
 • Posts: 248
 • Gender: Male
 • OK!!!
Svaka njemu cast!!!!!!!!!

Vise leskovcane nece prozivati za papriku................. :)

 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana