posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: U kojoj odeći izgledam mršavije?  (Read 1904 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline hulio_salinas

  • GodFather
  • Magistar daktilografije
  • ***
  • Posts: 5122
  • Gender: Male
  • Don Michael Corleone
U kojoj odeći izgledam mršavije?
« on: 26-10-2006, 09:48:28 »

izvor: b92.net/zivot

19. oktobar 2006.

U kojoj odeći izgledam mršavije?

PITANJE: U kojoj odeći izgledam mršavije? Sanja Miletić

Vaša nova Ika zove se Slavica Pešić


Ovo je svakako jedno od onih Pitanja od Milion Dolara koje vekovima bije bitku sa Kako da ostanem Forever young?  I mrtva trka. Premda ne očekujem da upravo pišući ovaj tekst zaradim milion dolara, pokušaću da dam koliko-toliko ispravan odgovor.

Prema elementarnim pravilima vizualizacije sve tamne boje čine nas užim. Što ne podrazumeva samo crnu, kao što prvo pada na pamet, nego je to čitav spektar boja: tamnosiva, tegetplava, braon, tamnozelena, bordo… Kada iste upotpunite svakodnevno različitim asesoarom kakav mogu biti ešarpe, rukavice, ružabroševi, tašne, šalovi, najrazličitije kape i šeširi, vi dobijate pregršt kombinacija.

Ne sme se zaboraviti da boja tena i kose takođe i ovu paletu tamnih boja u mnogome unapređuje, pa će tako braon, tamno zelena i bordo daleko izražajnije pristajati brinetama, od tamnosive i teget plave, koje će na plavušama i crnkama doći do punog izražaja.

Ne postoji podela u kojoj crna boja neće svakoj ženi biti odani saveznik.

Važno je napomenuti da bi asesoar uz ovu paleta boja po pravilu trebalo da bude u svetlijim, pa kod mlađih osoba i u vrištavim bojama. Na primer:


Starije dame:

crna boja/ asesoar

U beloj i crvenoj i boji šampanjca  ešarpe, šalovi, kape, tašne… Od nakita biseri, zlato, srebro…

tamnosiva boja/ asesoar
U beloj i svetlo sivoj boji ešarpe, šalovi, kape, tašne…Od nakita biseri i srebro…

tegetplava boja/ asesoar
U beloj i svetlo plavoj boji ešarpe, šalovi, kape, rukavice, tašne… Od nakita biseri i srebro…

Braon i bordo boja/ asesoar
U bež i cigla boji boji ešarpe, šalovi, kape, rukavice, tašne… Nakit zlato, drvo, ćilibar…

tamnozelena boja/ asesoar
U bež boji ešarpe, šalovi, kape, rukavice, tašne… Nakit žad, zlato, drvo, ćilibar…Mlađe dame


crna boja/ asesoar
Ciklama, bele, svetlo plave…boje ešarpe, šalovi, kape, tašne … Od nakita biseri, zlato, srebro, plastika…

tamnosiva boja/ asesoar

U beloj i svetlo sivoj, roze, žutoj i srebrnoj  boji ešarpe, šalovi, kape, tašne …Od nakita biseri i srebro, silikon, plastika…

braon i bordo boja/ asesoar
U bež, zlatnoj, beloj i žutoj boji ešarpe, šalovi, kape, tašne. Nakit zlato, drvo, ćilibar…

tamnozelena boja/ asesoar
U bež, žutoj, lila , zlatnoj i beloj boji ešarpe, šalovi, kape, tašne. Nakit žad, plastika, zlato, ćilibar, drvo…

Ono što je već dobro poznato je da vertikalne tanke pruge izdužuju, ono što je poznato manje je da se ove jeseni vraćaju u modu. Budite oprezni pri kombinovnju ostalih odevnih predmeta sa prugama. Naime, najbolje bi bilo da uz njih oblačite jednobojne tamne komade odeće, možda čak najbolje da budu u istoj boji kao osnova prugastog materijala.Preporučuju se, inače, jednobojni tamni, glatki i tanki materijali.

Izbegavajte materijale poput buklea, tvida, kašmira i mohera. Premda su pomenuti idealnog sirovinskog sastava činiće vas punijim. Jasni ravni krojevi odeće, nazvani još i strogi, su preporučljivi. Izbegavajte karnere, nabore, pliš, somot i lepršave modele, ma koliko da su u trendu ove sezone. Izbegavajte cvetne i karo dezene. Štikle i šeširi dosta pomažu u prikrivanju telesnih nedostataka. Pantalone poznatije kao zvoncare idealno skrivaju punije kratke noge.Ako ste puniji u gornjem delu tela nosite spušten struk, ako su vam pak problem noge, onda se preporučuju pantalone sa visokim strukom.

Još jedna preporuka, a tiče se frizure: konjski rep i punđa učiniće da izgledate viši nego što jeste. A duge viseće minđuše daju iluziju da vam je lice ovalnije i oštrije.


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana