posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Vlažne maramice  (Read 1845 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Vlažne maramice
« on: 23-09-2006, 00:13:52 »

U današnje vreme mame sebi olakšavaju posao po pitanju higijene svojih beba. Devet od deset majki koristi vlažne maramice koje, inače, zauzimaju 65% tržišta proizvoda za dečiju higijenu.

 

Sa mlekom ili losionom?

 


Izbor zavisi od navika. Žene koje koriste mleko za svoju higijenu, izabraće maramice sa mlekom, a one koje više vole vodu, odlučiće se za maramice sa losionom. Ipak, mleko, kao "bogatije", bolje uklanja nečistoću prilikom promene pelena. Maramice na bazi losiona više odgovaraju licu, jer ne ostavljaju masni film na koži.

 

Zapamtite: bilo da su na bazi losiona ili mleka, vlažne maramice su hidratantne ako sadrže ulje cveta pamuka, badema.

 

Ne za ruke pre 18 meseci!

 


Mališani nono3ju palac, stavljaju prste u usta, a losion i mleko iz maramica ipak nisu za to namenjeni! Iako nisu toksične, bolje je ne brisati bebi ruke maramicama pre osamnaest meseci. Najbolje je to učiniti vodom.

 

Izbegavajte kod nekih beba

 


Ako je beba podložna alergijama (ako ima ekcem), ako pati od eritema na koži, izbegavajte maramice.

 

Protiv bakterija...

 


Upotreba vlažnih maramica podrazumeva često otvaranje i zatvaranje kutije ili kese. Pored toga, uvek ih uzimamo više ili manje čistim rukama. Zbog toga, a i zbog sprečavanja razvijanja bakterija, vlažne maramice sadrže veći broj konzervansa od drugih kozmetičkih proizvoda. To je određena sigurnost. Međutim, među konzervansima koji se koriste, nalazi se i paraben koji je trenutno na lošem glasu jer je alergen. Obavezno proverite da li se nalazi među sastojcima.

 

Bolje se čuvaju u kutiji

 


Rok trajanja maramica zavisi od toga koliko su vlažne i od pakovanja. Izaberite one u kutiji pre nego u kesi. U svakom slučaju, možete ih čuvati tri meseca.

svetzdravlja


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana