posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Ima li dopinga mladih tenisera?  (Read 2753 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Ima li dopinga mladih tenisera?
« on: 18-07-2008, 14:29:24 »

nastavak sa naslovne ...

Dodatnu sumnju kod Grujića izazvalo je i to što su čelnici Crvene zvezde odbijali da se njihovim igračima radi test zbog, kako su obrazložili, nehigijenskih uslova u prostorijama Partizana.

To nije prvi put da Grujić optužuje Crvenu zvezdu da zlupotrebljava mlade ljude tolerišući upotrebu doping sredstava. "Ja to, daleko bilo, nikada ne bi poželeo ni Ćiriću ni Zekliću, upravo sam zbog toga želeo da izađem u javnost i teniski klub Partizan se neće smiriti dok se ljudi koji vode taj klub, a koji su znali koji su znali, ne isteraju iz sporta", kaže Dušan Grujić.

Predsenik TK Crvena zvezda Slobodan Vojinović kaže da njihov igrač Ćirić nije počeo da gubi meč zbog doping kontrole već zbog gubitka koncentracije. On tvrdi da u Crvenoj zvezdi niko ne koristi nedozvoljene supstance.

"Ja tvrdim da nema dopingovanih igrača, meni nije poznat nijedan jedini igrač da je uzimao doping i zasigurno smo mi neprijatelji takvog vida takmičenja", kaže Vojinović.

"Što se tiče Nikole Ćirića i ostalih, oni idu na međunarodna takmičenja, gde se redovno vrše ti testovi i oni se vrše na takav način koji njih u takmičarskom smislu ne ugrožava", kaže on.

Iako je Teniski savez Srbije u utorak održao sednicu, nije bilo reči o aferi "doping" već se samo razmatralo na koga da se registruje pobeda. U Savezu veruju da u tenisu nikada nije bilo dopinga i da ne treba pooštravati kontrole.

"Ja moram da kažem da u 20 godina bavljenja tenisom mi nismo imali slučaj, postoje razne priče i za sve ovo što je gospodin Grujić rekao za sada su samo sumnje i ja molim da se sumnjama niko ne okrivljuje", kaže Milan Jerinčić, potpredsednik Teniskog saveza.

"Želim samo da napomenem da je upravi Teniskog saveza stalo da sačuvamo ove visoke rezultate i tenis u Srbiji, koji je, kao što svi znaju, sport broj jedan. Nije to slučajno, u to je uloženo mnogo truda i rada", rekao je on.

Republička antidoping agencija ima pravo da bilo kada bilo kog igrača testira. Međutim, tokom cele ove godine na teniserima su urađena samo dva testa. U Agenciji objašnjavaju da imaju ograničena sredstva, a da tenis ne spada u rizične sportove kada je doping u pitanju.

Dejan Šuput, autor knjige Sankcionisanje dopinga u sportu, smatra da bi trebalo pooštriti kontrole u srpskom sportu, pa čak i u tenisu.

Srbija pored Italije ima najstrožije zakone o dopingu. Dopingovanje se posmatra kao krivično delo, pa tako sportistima, pored disciplinske mere i diskvalifikacija, preti i kazna zatvora.

Proizvodnja i prodaja doping sredstava kažnjava se teže od trgovine narkoticima. Za ovo delo kazna preti kazna od jedne do 10 godina zatvora. Trener Partizana koji je izašao u javnost sa teškim optužbama smatra da ubuduće treba testirati sve igrače. Na potezu je Teniski savez.


b92


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana