posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Студенти пријете блокадом Универзитета  (Read 3234 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline frckica-j

  • Moderators
  • Ultra mega giga forumas
  • ***
  • Posts: 1369
  • Gender: Female

Студенти пријете блокадом Универзитета
Datum: 26.09.2009 18:00
Autor: Glas Srpske

БAЊA ЛУКA - Aко Универзитет у Бањој Луци у року од седам дана не испуни захтјеве студената о побољшању услова студирања и не направи помак ка спровођењу реформе високог образовања, студенти ће блокирати Универзитет и своја права тражити изласком на улице Бање Луке, саопштено је у петак из Студентског парламента овог Универзитета.

У саопштењу се наводи да је то закључено на првом студентском пленуму, којем је присуствовало око хиљаду студената.

- Захтијевамо хитну анализу стања на Универзитету и узрока мале пролазности, као и доношење пакета мјера за побољшање алармантног стања. Неопходан је и пренос 15 бодова за студенте који студирају по новом закону о високом образовању, док за студенте који студирају по старом систему захтијевамо безуслован упис године и могућност парцијалног полагања испита -  наводи се у саопштењу и додаје да студенти траже и обавезне апсолвентске рокове, осим у мају и августу.

У случају неиспуњавања захтјева, истиче се у саопштењу, студенти захтијевају оставке ректора Станка Станића, проректора и свих декана Универзитета у Бањој Луци.

Проректор за наставу и студентска питања на Универзитету Симо Јокановић рекао је да су захтјеви студената нагли, брзоплети и непромишљени.

- Добро је да су студенти почели да се организују и боре за своја права, али није добро то што као противника виде Универзитет на коме студирају. Кључно питање је пренос бодова и испита и безусловни упис године, што им не иде у корист јер тако одгађају своје обавезе - рекао је Јокановић.

Са ректором бањолучког Универзитета Станком Станићем у петак нисмо успјели да ступимо у контакт.
Реални захтјеви

Јокановић је истакао да су реални захтјеви студената да се проводи анализа пролазности, периода студирања, предметне грађе, те отклањају корупција и мито, али да то нису процеси који се рјешавају преко ноћи.


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana