Nouvelle Vague i Tripcycle ugrijali publiku na Kastelu
Izvor: www.nektardemofest.org
Malo hladnije vrijeme nego protekla dva dana, nimalo nije uticalo na odlično i vruće raspoloženje publike treći dan Nektar Demofesta.
Publici su se u revijalnom dijelu programa, predstavili trećeplasirani sa prošlog festivala novosadski bend Tripcycle, te više nego zanimljivi francuski projekat Nouvelle Vague.
Tripcycle su svojim zarazno plesnim ritmovima, te melodičnim nu-jazz, beat rock zvukom na najbolji mogući način opravdali prošlogodišnji uspjeh, te banjalučkoj publici pružili još jedan nastup za pamćenje. Predstavili su pjesme sa albuma Beep, koji je danas promovisan u press centru Nektar Demofesta, a momci su dokazali da je muzika, kako sami kažu, zaista njihova najveća ljubav, te je nesebično podijelili sa publikom na Kastelu.
Treće revijalno veče su zatvorili, nevjerovatnim nastupom, Nouvelle Vague. Ovaj jedinstveni muzički projekat, koji su publici predstavili stare punk i new wave hitove obojene u njihov specifični bosa nova, jazzy pop zvuk, oduševili su prepunu tvrđavu Kastel, a dio publike koji se do sada nije upoznao sa njihovim radom ostao je opčinjen njihovom nevjerovatnom harizmom.
„Prošle godine sam otišao u Zagreb da ih čujem, koncert je bio rasprodan i nisam uspio da uđem u Tvornicu. Sad sam došao dva sata ranije, za svaki slučaj. Ovaj njihov fazon je fantastičan, ja sam odrastao na ovoj muzici, uz neke od ovih pjesama sam nekad divljao, a sad opušteno sa sinom uživam. Jedini bend kod kojeg pjesme koje sam slušao sto puta, zvuče kao da ih slušam prvi put", rekao je jedan od posjetilaca sinoćnjeg koncerta.
Udahnuvši nov život hitovima Depeche Mode, Bauhaus, Joy Division, Clash, Sex pistols... Nouvelle Vague su publiku, na prepunoj tvrđavi Kastel, natjerali da se ponovo zaljube u pjesme koje su nekad slušali i obožaval