posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Đurđevdanski festival  (Read 3448 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline frckica-j

  • Moderators
  • Ultra mega giga forumas
  • ***
  • Posts: 1369
  • Gender: Female
Đurđevdanski festival
« on: 16-05-2009, 09:53:25 »

Музика на крилима маште
Извор: Глас Српске

БAЊA ЛУКA - Финално вече Шеснаестог Ђурђевданског фестивала дјечије пјесме Бања Лука 2009. које је одржано у петак увече у Спортској дворани "Борик" у Бањој Луци окупило је хиљаде малишана који су уживали у "веселим нотама".

Проглашавајући Фестивал отвореним генерални директор Радио-телевизије Републике Српске, организатора ове манифестације, Драган Давидовић пожелио је много успјеха такмичарима, а публици добру забаву.

Фестивал није завршен до закључења овог броја "Гласа Српске" тако да ћемо имена побједника објавити у наредном броју.

Малишани су у Борику плесали у ритму лепршавих нота младих извођача који су осим из БиХ пристигли и из осам земаља свијета.

Композиције из Канаде, Француске, Мађарске, Бугарске, Србије, Црне Горе, Македоније и Хрватске, које су прошле строгу селекцију, све вријеме добијале су подршку из публике.

Ивана Цвикић, Николина Ђекановић и Ђорђије Ђурачић, Славица Божић, Елена Ћелић, Ирина Субашић, Вања Љубичић, Сара Хамовић и Миа Малешевић измамиле су много аплауза, радости и смијеха.

Из Француске сјајну пјесму отпјевала је Манон Татјана Бенет, из Канаде је наступала Aнита Дугец,  Мађарску је представљао Криштоф Боршош, Бугарску Емилиа Лозанова, а Србију Матеј Бокан. У конкуренцији су били и Aња Дармановић из Црне Горе, Дарко Гјоргески из Македоније и Ина Груичић из Хрватске.

Пјесме о пријатељству, игри, љубави, лијепим жељама  одушевиле су посјетиоце свих генерација.

"Слатка песма", "Мој завичај", "Ријечи", "Тамо далеко", "Играм се", "Не предајем се" и "Мој завичај" само су неки од назива пјесама које су одзвањале двораном "Борик".

Овогодишњи фестивал обиљежио је и јубилеј - двадесет година од потписивања Конвенције о правима дјетета. Тим поводом глумци су сценским наступима подсјетили публику на овај догађај и дјечија права уопште.

У ревијалном дијелу фестивала публику су забављали студенти "Операције тријумф", чланови "ОТ бенда", најомиљенијег бенда међу тинејџерима.

Гости

Гости овогодишњег Ђурђевданског фестивала били су предсједник Републике Српске Рајко Кузмановић, предсједник Народне скупштине Републике Српске Игор Радојичић и бројни представници јавног, културног и политичког живота Српске.


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana