posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Studentske igre posvađale studente  (Read 4279 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline frckica-j

 • Moderators
 • Ultra mega giga forumas
 • ***
 • Posts: 1369
 • Gender: Female
Studentske igre posvađale studente
« on: 07-04-2009, 15:04:11 »

Igre posvađale studente
Izvor: Nezavisne novine

Univerzitetske sportske igre, koje su otvorene juče, podijelile su studente, tako da se devet studentskih organizacija opredijelilo da neće učestvovati u takmičenjima.

Naime, do sada je Studentska organizacija Univerziteta u Banjaluci (SOBL) organizovala Univerzitetske sportske igre, a od ove godine istu manifestaciju je organizovao i Studentski parlament Univerziteta u Banjaluci.

U dopisu koji su predstavnici devet pojedinačnih studentskih organizacija slali Stanku Staniću, rektoru Univerziteta u Banjaluci, i nadležnim ministarstvima se ističe da neće učestvovati na Univerzitetskim sportskim igrama koje organizuje Studentski parlament, jer ne žele da ruše autoritet rektora i krše autonomiju Univerziteta.

Perica Marković, potpredsjednik SOBL-a, istakao je da je van pameti da se dopis o organizovanju sportskih igara pošalje na fakultete u ponedjeljak, a da se do petka ekipe okupe i prijave.

"Imam informaciju da je prijavljeno samo osam ekipa u fudbalu, a kad smo mi organizovali igre bilo je prijavljeno 25 ekipa. Savezi studenata s pojedinačnih fakulteta treba da delegiraju svoje ekipe i da se održe takmičenja unutar samih fakulteta kako bi se izabrale najbolje ekipe. Koji je cilj takvih igara koje se organizuju samo četiri dana? Mislim da iza svega stoji novčana korist nekih pojedinaca, jer je Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport izdvojilo 15.000 KM za organizaciju igara", rekao je Marković.

Predstavnici oba studentska udruženja ističu da su drugoj strani nudili saradnju u organizaciji igara, ali da su oni to odbili.

"Igre koje organizuje Studentski parlament treba da traju pet dana, a kad smo mi to organizovali trajale su oko dva mjeseca", dodao je Marković.

Milan Grubor, predsjednik Studentskog parlamenta, ističe da će predstavnici 12 banjalučkih fakulteta učestvovati na igrama, te da im za učestvovanje nije potrebna podrška njihovih matičnih studentskih organizacija.

"Kontaktirali smo potpredsjednika SOBL-a da zajedno organizujemo ovu manifestaciju, ali nismo dobili odgovor. Svi koji su željeli da učestvuju u sportskim takmičenjima ili u organizaciji mogli su predati svoje prijave u našim prostorijama", rekao je Grubor.

U SOBL-u su odlučni da uprkos nedostatku sredstava organizuju posebne univerzitetske igre 22. aprila na Dan grada Banjaluka.

Njegoslav Jović, predsjednik Studentskog saveza Pravnog fakulteta, je istakao da niko nije delegiran od strane ovog saveza da učestvuje na studentskim igrama koje organizuje Studentski parlament, jer smatraju "da je u pitanju krađa projekta".

"Ne želimo da učestvujemo u pranju novca. Mi ćemo podržati igre koje će organizovati SOBL na Dan grada pa makar ih morali organizovati bez velikih sredstava. Radićemo džabe samo da se tradicija nastavi", rekao je Jović.

U SOBL-u ističu da je nelogično organizovati studentske igre usred aprilskog ispitnog roka i očekivati veliki odziv.

Danijel Muratović, predsjednik Studentske organizacije Mašinskog fakulteta, je istakao da je za prošlogodišnje studentske igre utrošeno 13.000 KM za dva mjeseca, a da je za ove planirano 15.000 KM koje će biti potrošene za četiri dana.

"Sa istim smo projektom aplicirali za ta sredstva s tim da smo imali petogodišnju tradiciju organizacije Univerzitetskih sportskih igara, a organizaciju je dobio Studentski parlament putem nekakvih veza koje imaju u resornom ministarstvu", rekao je Muratović.

Obje studentske organizacije su izjavile da imaju podršku Stanka Stanića, rektora Univerziteta u Banjaluci, za organizaciju igara.

"Ministarstvo za porodicu, omladinu i sport RS je svake godine pomagalo ove igre finansijski i logistički, ali nije nadležno za organizaciju studentskih udruženja. Mi smo podržali ove igre u interesu studenata i nije nam bilo bitno ko je predstavnik studenata", rekao je Dario Savić, pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport RS.

Bojkot

Univerzitetske sportske igre u organizaciji Studentskog parlamenta bojkotovali su Studentski savez Pravnog fakulteta, Studentska organizacija Mašinskog fakulteta, Udruženje studenata Visoke škole unutrašnjih poslova, Studentska organizacija Prirodno-matematičkog fakulteta, Savez studenata Tehnološkog fakulteta, Organizacija studenata Studentskog centra Banjaluka, Studentska organizacija Akademije umjetnosti, Organizacija studenata Farmacije i SOBL-a.


Offline Bred

 • The S[h]ef
 • Administrator
 • Doktor daktilografskih nauka
 • *******
 • Posts: 17763
 • Gender: Male
 • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
  • Farmacija forum
Odg: Studentske igre posvađale studente
« Reply #1 on: 07-04-2009, 18:51:44 »
Studenti ko studenti ...  :shifty:

Offline frckica-j

 • Moderators
 • Ultra mega giga forumas
 • ***
 • Posts: 1369
 • Gender: Female
Odg: Studentske igre posvađale studente
« Reply #2 on: 08-04-2009, 17:46:25 »
Ili bolje rečeno: mi k'o mi... Ništa čudno...  :dole:
Da ne bi bilo zabune, mi pripadamo Studentskom parlamentu a ne SOBLu, zvanično, a Organizacija studenata farmacije je, zasad bar, nepriznata organizacija jer smo mi dio Medicinskog fakulteta a ne zaseban fakultet i kao takvi dio SSMFa (saveza studenata med. faksa) koji je dio Studentskog parlamenta... (Za neupućene...)

Offline Bred

 • The S[h]ef
 • Administrator
 • Doktor daktilografskih nauka
 • *******
 • Posts: 17763
 • Gender: Male
 • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
  • Farmacija forum
Odg: Studentske igre posvađale studente
« Reply #3 on: 08-04-2009, 19:13:05 »
:face:

Bolje i ostanite sto vise nezavisni mozete da budete ...

 :wink: :K2:

 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana