posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Erkondišn doprinosi gojenju  (Read 2381 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Erkondišn doprinosi gojenju
« on: 22-08-2006, 04:09:32 »

Mada vas divno hladi u ovim letnjim danima, i omogućava da normalno živite i radite uprkos sparnom vremenu, erkondišn bi mogao da bude i ozbiljna pretnja za vašu liniju. To su nedavno zaključili istraživači sa Univerziteta Alabame u Birmingemu, analizirajući brojne studije o mogućim uzročnicima gojaznosti. Oni objašnjavaju da nas moderne tehnologije, ili preciznije rečeno uređaji za rashlađivanje i zagrevanje prostorija, drže u "termoneutralnoj zoni" - u temperaturnim granicama u okviru kojih mi ne moramo da regulišemo temperaturu tela. A to znači da trošimo manju količinu energije, odnosno da se njene zalihe, računajući i naslage masti, ne smanjuju. Iako neki drugi američki stručnjaci smatraju da erkondišn ne igra veliku ulogu u "slaganju" kilograma, nije na odmet da ga ponekad isključite.

Inače, tim iz Alabame navodi da krivci za preteranu debljinu, pored onih opštepoznatih (kao što su brza hrana i neaktivnost), mogu da budu i hronični poremećaj sna, lekovi za dijabetes i alergije, pilule za kontracepciju kao i neke druge koje sadrže hormone, ostavljanje cigareta, porađanje u poznijim godinama, i rađanje u porodici u kojoj su oba roditelja gojazna.

Glas javnosti


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana