posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Lek "iloprost" možda može da spreči rak pluća  (Read 2881 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline kalito

  • Strucni
  • Ambiciozni clan
  • *
  • Posts: 51
Lek "iloprost" možda može da spreči rak pluća
« on: 09-04-2012, 15:34:44 »

Lek "iloprost" koji se inhalira, a koristi se protiv plućne hipertenzije i oboljenja nerava, poznatog pod nazivom Rajnoov fenomen, može preventivno da deluje i protiv raka pluća, ali samo kod bivših pušača, utvrdili su američki stručnjaci iz Veteranskog medicinskog centra u Denveru.

http://www.pressonline.rs/sr/vesti/globus/story/118642/+Lek+%22iloprost%22+mo%C5%BEda+mo%C5%BEe+da+spre%C4%8Di+rak+plu%C4%87a.html


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana