posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Službena promena relativnih atomskih masa 10 elemenata periodnog sistema  (Read 2740 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum

Znanstvenici diljem svijeta skupljaju pouzdanije podatke na korist kako znanosti tako i industrije. Prvi puta u povijesti očekuju se promjene u periodnom sustavu kemijskih elemenata.
Bit će to velik pothvat jer se takvi periodni sustavi diljem svijeta nalaze obješeni na zidovima kemijskih učionica i praktikuma, ali i s nutarnje strane korica svih udžbenika kemije. Prema službenom izvješću, objavljenom početkom mjeseca, novi će periodni sustav revidirati relativne atomske mase deset kemijskih elemenata: vodika, litija, bora, ugljika, dušika, kisika, silicija, sumpora, klora i talija. Nove će relativne atomske mase točnije odražavati način na koji se ove elemente može pronaći u prirodi.

nastavak -> http://www.znanost.com/clanak/sluzbena-promjena-relativnih-atomskih-masa-10-elemenata-periodnog-sustava


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana