posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Albanska rampa za srpske lekove  (Read 2650 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Albanska rampa za srpske lekove
« on: 14-11-2014, 00:40:03 »

IZVOR: TANJUG

Beograd -- Albanija je početkom septembra donela zakon kojim je ograničila uvoz lekova i medikamenata iz Srbije na svoje tržište, kaže ministar privrede Željko Sertić.

Sertić kaže da je Albanija to učinila mimo svih protokola i sporazuma potpisanih između Srbije i Albanije.

"To znači za naše dve najveće farmaceutske kompanije, Galeniku i Hemofarm, zatvaranje tržišta za 110 preparata koji danas postoje registrovani ili su u toku registracije za plasman na njihovo tržište", rekao je Sertić u Privrednoj komori Srbije na skupu o srpskoj izvoznoj privredi.

To je, prema njegovim rečima, veliki finansijski minus za obe kompanije i Srbija, kako je kazao, neće dozvoliti da joj Albanija uvede pravila kojima će pokušati da uništi deo srpske privrede, a da Tirana ostane bez bilo kakvih implikacija sa srpske strane.

"Nećemo dozvoliti da Albanija nama uvede pravila koja će uništiti naš deo proizvodnje, a da ona ostane bez implikacija od strane Srbije", rekao je Sertić.

nastavak -> http://www.b92.net/biz/vesti/srbija.php?yyyy=2014&mm=11&dd=12&nav_id=922925


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana