posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: „Apoteka Beograd” i posle primene trazi „rupe u Zakonu”  (Read 1321 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum

Prva javna nabavka posle 10 godina izbegavanja Zakona


Nakon 10 godina uspešnog izbegavanja primene Zakona o javnim nabavkama, „Apoteka Beograd“ je u maju ovde godine sprovela hitnu nabavku lekova vrednu oko dve milijarde dinara. Nabavka je sprovedena u pregovaračkom postupku u kom naručilac neposredno pregovara sa jednim ili sa više ponuđača o predmetu javne nabavke.

Apoteka je od 2004. do 2013. nabavke vršila po internim procedurama, bez sprovođenja postupka javne nabavke.

Kada je 2004. godine izmenjen Zakon o javnim nabavkama, iz njega su izuzeti naručioci koji vrše nabavku radi dalje prodaje, a nemaju “posebna ili isključiva prava”, dakle nisu monopolisti. Od tada „Apoteka Beograd“, počinje prepisku o tome da li je obavezna da se drži Zakona ili ne, najpre sa Upravom za javne nabavke, zatim sa Ministarstvom finansija i Ministarstvom zdravlja. Tokom svih tih godina, nijedna institucija nije potvrdila da se izuzeće odnosi i na apotekarske ustanove. Tokom svih tih godina, nijedna institucija nije potvrdila da se izuzeće odnosi i na apotekarske ustanove.

nastavak -> http://www.transparentnost.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=336%3Aapoteka-beograd-i-posle-primene-trai-rupe-u-zakonu&catid=30%3Amladi-istraiva&lang=sr


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana