posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Fondu racuni, apotekama popusti  (Read 1472 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Fondu racuni, apotekama popusti
« on: 30-09-2013, 19:27:10 »

Apoteka „Beograd” za poslednje tri godine prihodovala je oko dve i po milijarde dinara iz sredstava Republičkog zdravstvenog fonda (RFZO) koristeći popuste za lekove izdate na recept.

Apoteka je lekove koje su Beograđani dobijali na recept deset godina nabavljala bez ikakvog tendera, po sopstvenim pravilima, a ne po Zakonu o javnim nabavkama. To, međutim, nije bilo sve! Dobavljači su Apoteci odobravali i popust na plaćanje pre krajnjeg roka (takozvani „kasa skonto”). To ne bi bilo ništa loše da se to pretvaralo u budžetsku uštedu. Ali nije – Republički fond za zdravstveno osiguranje isplaćivao je punu cenu leka bez obzira koliko ga je Apoteka plaćala sa popustom. Građani su doprinosima plaćali punu cenu, a Apoteka je inkasirala čitav iznos popusta.

nastavak -> http://www.transparentnost.org.rs/index.php?option=com_content&view=article&id=338%3Afondu-rauni-apotekama-popusti-&catid=14%3Avesti&Itemid=1&lang=sr


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana