posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Nema osnova za izmenu preporuke o upotrebi paracetamola  (Read 2512 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum


Tanjug
U Srbiji nije bilo prijavljenih slučajeva koji bi ukazali na povećani rizik od predoziranja paracetamola, i za sada ne postoji racionalna osnova za izmenu ustanovljenjih preporuka o njegovoj upotrebi


U Srbiji nije bilo prijavljenih slučajeva koji bi ukazali na povećani rizik od predoziranja paracetamola, i za sada ne postoji racionalna osnova za izmenu ustanovljenjih preporuka o njegovoj upotrebi, uključujući i primenu kod dece, rekao je danas portparol Agencije za lekove i medicinska sredstva Srbije (ALIMS) Aleksandar Tucović.


Tucović je, u izjavi Tanjugu, povodom interesovanja javnosti, ali i spekulacija o bezbednosti leka, da ALIMS saopštava da nema novih informacija o bezbednosti paracetamola koje bi mogle uticati na izmenu odnosa koristi i rizika terapijske upotrebe tog leka.
"Preporuka američke regulatorne institucije (FDA) da se smanji jačina paracetamola u kombinovanim preparatima na 325 miligrama pokrenula je dodatne dileme i u našem društvu. Važno je pojasniti da je ta odluka FDA u vezi sa rizikom od predoziranja paracetamola koje može izazvati teško oštećenje jetre", naveo je Tucović.
nastavak -> http://novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:513821-Nema-osnova-za-izmenu-preporuke-o-upotrebi-paracetamola 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana