posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: RS: Bebe bez vakcine  (Read 2697 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
RS: Bebe bez vakcine
« on: 13-08-2014, 18:48:44 »

S. Mišljenović

Republika Srpska se dva meseca muči kako da nabavi cepiva za novorođenčad. Propala prethodna tri tendera Fonda zdravstvenog osiguranja RS

BANjALUKA - Građani u Srpskoj i dalje muku muče sa vakcinacijom beba, jer nema petovalentnih vakcina koje štite organizam od difterije, tetanusa, velikog kašlja, dečje paralize i HIB. Poseban problem je Banjaluka kao najveći grad u Srpskoj. Roditelji uzalud donose bebe na vakcinaciju.

Petovalentne vakcine se daju dvomesečnim bebama. Pošto ih u domovima zdravlja nema, roditelji su primorani da ih kupuju u apotekama, gde se cena kreće od 70 do 100 maraka. Međutim, čak i kad roditelji sami kupuju vakcine dolazi do problema, jer pojedini Centri za vakcinaciju odbijaju da daju vakcine zato što - nisu njihove. Roditelji su ogorčeni. Smatraju da će se zbog odlaganja vakcinacije prekinuti krug imunizacije dece.

- Ovo je sramota. Pa već dva meseca nema vakcina za naše bebe. Šta da radimo ukoliko se deci nešto desi - kaže Branka B., jedna od majki iz Banjaluke koja već danima obilazi Centar za vakcinaciju.

nastavak -> http://novosti.rs/vesti/naslovna/republika_srpska/aktuelno.655.html:505235-RS-Bebe-bez-vakcine


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana