posao spisak apotekacenovnik lekovatekstovikontakt

Author Topic: Srbi kupuju lekove na pijaci  (Read 1287 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Srbi kupuju lekove na pijaci
« on: 24-09-2013, 06:14:57 »

Izvor: Kurir

nastavak sa naslovne ...


Kada nije uspela da pronađe lek u Srbiji, Olga je, na preporuku medicinske sestre iz bolnice, pošla preko granice i u bosanskohercegovačkom gradu Bratunac u apoteci kupila Acetazolamid za pet evra, bez recepta.

Prema istraživanju Centara za istraživačko novinarstvo iz Beograda i Sarajeva (CINS/CIN) tržište lekova u obe zemlje slabo se kontroliše. Lošu kontrolu i veliku potražnju za određenim lekovima pojedinci i apoteke koriste za svoju zaradu.

U obe zemlje se mogu kupti proizvodi koji nisu registrovani i ne mogu se legalno uvesti. Granične službe i nadležne inspekcije šverc i nelegalnu trgovinu lekovima otkrivaju sporadično i nemaju sve potrebne mehanizme da problem trajno reše. Osim u apotekama, lekovi se mogu pronaći na pijacama, ali i u velikom broju oglasa na internetu.

dalje -> http://www.kurir-info.rs/ovako-se-lecimo-srbi-gutaju-indijske-lekove-sa-pijace-clanak-998625


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2020 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana