posao spisak apotekacenovnik lekovakontakt

Author Topic: Srbin stedi na svom zdravlju  (Read 2357 times)

0 Members and 1 Guest are viewing this topic.

Offline Bred

  • The S[h]ef
  • Administrator
  • Doktor daktilografskih nauka
  • *******
  • Posts: 17763
  • Gender: Male
  • Ekser koji se istupi sam sebe bruka
    • Farmacija forum
Srbin stedi na svom zdravlju
« on: 11-08-2014, 18:52:06 »

B. Radivojević

Pacijenti sve češće odbijaju lekove koji se doplaćuju i traže jeftiniju terapiju, potvrđuju apotekari. Za participaciju godišnje ode šest milijardi dinara

KADA se presaberu koliko im je novca potrebno za lekove, mnogi odluče da - štede na svom zdravlju. To potvrđuju i lekari, i apotekari: u ordinacijama pacijenti, zbog besparice, sve češće odbijaju terapiju za koju se plaća procentualno učešće od 10 do 90 odsto, a u apotekama medikamente traže na „tablu“, pola ili čak četvrtinu pakovanja!

Zato je za njih vest da će lekovi od sledeće godine pojeftiniti za 30 do 50 odsto - dobra vest. A, da su mnogi pacijenti u situaciji da paze na svaki dinar, slikovito potvrđuju redovi pred pojedinim apotekama koje daju popust do 15 odsto.

- Računica je jednostavna: pacijent posle infarkta miokarda mesečno za lekove mora da doplati od 3.000 do 4.000 dinara - kaže dr Nevenka Dimitrijević, izabrani lekar u Domu zdravlja „Voždovac“ i predsednica Sindikata lekara i farmaceuta Srbije.

nastavak -> http://novosti.rs/vesti/naslovna/drustvo/aktuelno.290.html:504871-Srbin-stedi-na-svom-zdravlju


 

ALIMS :: Ministarstvo zdravlja :: Farmaceutska komora :: RFZO :: Farmaceutski fakultet
Sajt info: Politika privatnosti :: Uslovi koriscenja :: Disclaimer
Tekstovi objavljeni na ovom sajtu su autorsko delo i zajednicko vlasnistvo vlasnika www.farmaceuti.com sajta i autora tekstova. Dalja distribucija tekstova dozvoljena je iskljucivo u nekomercijalne svrhe i uz jasno citiranje izvora i autora poruke, kao i internet adrese na kojoj se original nalazi. Za sve ostale vidove distribucije, obavezni ste da prethodno zatrazite odobrenje od vlasnika www.farmaceuti.com sajta ili autora teksta. Kompletnu odgovornost za sadrzaj objavljenih tekstova kao i posledice koje mogu nastati usled objavljivanja snose iskljucivo njihovi autori, ciji je pseudonim oznacen pored sadrzaja teksta.
Copyright © 2006-2021 "Farmaceuti.com", all rights reserved - sva prava zadrzana