Farmaceutski fakulteti u regionu > Farmaceutski odsek Banja Luka

Šuplje epruvete i papirna tastatura

(1/1)

frckica-j:
Šuplje epruvete i papirna tastatura
Izvor: www.6yka.com

Kada biste o pojavama sa kojima se susreću u toku studiranja razgovarali sa studentima Medicinskog fakulteta u Banjaluci , možda biste se zapitali ko vas liječi. Znate li ko vas liječi?

Jedna poznata profesorica banjalučke Gimnazije govorila je svojevremeno ratnoj generaciji učenika: „Vi ste ratna generacija, pa ću prema vama biti blaža.“ I dalje su svi strijepili od časova provjere znanja, ali to za ovu priču nije ni važno. Važna je sâma pojava. Da li je na mjestu ona samilost koja nas iz djelimično opravdanog razloga štedi kad treba da naučimo važne lekcije? Trebalo bi da zavisi i od konteksta.

Na časovima one profesorice možda ne bi bilo relevantnije štete — učenici bi poznavali nešto manji broj porodica životinja i njihovih latinskih naziva ili bi ostali bez znanja o svim organelama amebe, što nikome ne bi ni odmoglo, možda samo opštem znanju učenika i budućim studentima biologije.
...
Sjetimo se slučajeva koji su zaprepastili javnost. Slučaja Branka Hrvaćanina, asistenta bez srednje škole; slučaja profesora Biohemije prof. dr Živka Saničanina, koji je bio optužen od strane kolegice prof. dr Jasminke Nikolić da je primao novac za ocjene, u koji je bio uključen, navodno, i Đorđe Mirjanić, sin tadašnjeg rektora banjalučkog Univerziteta, Dragoljuba Mirjanića.
...

Šta je sa budućim farmaceutima koji, priča jedan student ovog odsjeka, „vježbe, ali i ispite na vlastitu odgovornost, izvode na neispravnim instrumentima“; sa studentima koji različite supstance, od kojih su neke opasne po zdravlje, upotrebljavaju bez zaštitne opreme? Gdje odlazi njihov novac od upisa? Zašto studenti Poljoprivrednog fakulteta imaju bolje laboratorije od studenata farmacije? Nema ničega lošeg u tome što studenti poljoprivrede imaju bolje laboratorije, nego u tome što ovi drugi nemaju.

Cijeli tekst pročitati ovdje: http://www.6yka.com/suplje-epruvete-i-papirna-tastatura (http://www.6yka.com/suplje-epruvete-i-papirna-tastatura)

Bred:
Nista revolucionarno novo ne saznah osim da je banjalucki Medicinski fakultet tezi od Beogradskog?!
 :hm  :ohwell:

frckica-j:
To ne bih znala, šta je teže šta nije...

Navigation

[0] Message Index

Go to full version