Farmaceutski fakulteti u regionu > Farmaceutski odsek Banja Luka

Vlada RS-stipendije

(1/6) > >>

frckica-j:
Objavljen konkurs za stipendije
[ 15.11.2008  ]
 
Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske raspisalo je konkurs za dodjelu stipendija iz budžeta Republike Srpske. Planirano je da se stipendira 800 studenata, za šta je obezbijeđeno oko dva miliona maraka.
Konkurs za stipendije raspisan je, u skladu sa Pravilnikom za dodjelu stipendija, za četiri kategorije studenata: za uspješne studente, za studente iz izrazito nerazvijenih opština, za studente koji studiraju u inostranstvu i za ostale studente.
Pravo na stipendiju za uspješne studente imaju redovni studenti visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj prvog ciklusa studija sa prosjekom ocjena 8,5 i više.
Studenti iz Berkovića, Istočnog Mostara, Kalinovika, Kneževa, Krupe na Uni, Kupresa, Lopara, Nevesinja, Osmaka, Pelagićeva, Petrovca, Rogatice, Rudog, Šekovića, Ustiprače, Čajniča i Ljubinja sa prosjekom ocjena 8 i više imaju pravo na stipendiju za studente iz izrazito nerazvijenih opština.
Pravo na stipendiju za studij u inostranstvu imaj studenti prvog, drugog i trećeg ciklusa studija u inostranstvu odnosno studenti koji su magistarski ili doktorski studij upisali u inostranstvu u skladu sa važećim propisima a koji pohađaju studijske programe matematike, fizike, informatike, mašinstva, elektrotehnike i geodezije, sa prosjekom ocjena 9 i više.
Pravo na stipendiju za ostale studente imaju studenti sa posebnim potrebama, studenti iz socijalno ugroženih porodica, studenti-invalidi Otadžbinskog rata, djeca poginulih boraca i djeca ratnih vojnih invalida od prve do četvrte kategorije, studenti bez jednog ili oba roditelja, studenti iz porodice sa dva ili više studenata i studenti koji su bili smješteni u domove za nezbrinutu djecu ili u hraniteljske porodice do punoljetstva, sa prosjekom ocjena 7,5 i više.
Konkurs je objavljen na Portalu Vlade Republike Srpske – stranica Ministarstva prosvjete i kulture  a 18.11.2008. godine (utorak) biće objavljen u svim dnevnim listovima u Republici Srpskoj. Konkurs za studij u inostranstvu biće otvoren 30 dana a za sve ostale kategorije 21 dan računajući od dana objavljivanja konkursa u štampi.

Cijeli konkurs u pdf formatu možete naći ovdje (http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mpk/KonkurentskiPozivi/Stipendije/Pages/PregledStipendija.aspx), kao i formulare (u Wordovom dokumentu) koje treba da priložite uz potrebne dokumente.

frckica-j:
Позив студентима да провјере статус поднесених пријава за стипендију
 

Министарство просвјете и културе Републике Српске позива студенте који су се пријавили на конкурс за додјелу стипендија из буџета Републике Српске да на Порталу Владе Републике Српске (www.vladars.net) (http://www.vladars.net) провјере статус поднесених пријава.

На страници Министарства просвјете и културе објављен је списак обрађених захтјева за стипендије уз напомену да ли је документација потпуна или нешто од тражених докумената недостаје. Студенти такође могу добити потребне информације на телефон број 051/338-434.

Министарство просвјете и културе обезбиједило је у академској 2008/2009. години два милиона марака за стипендирање студената. Конкурс за стипендије расписан је за четири категорије студената: за успјешне студенте, за студенте из изразито неразвијених општина, за студенте који студирају у иностранству и за остале студенте.

Конкурс за додјелу стипендија за студиј у иностранству отворен је до 18. децембра а за све остале категорије студената до 9. децембра ове године.

Документ је у pdf формату. Погледати овдје. (http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mpk/KonkurentskiPozivi/Stipendije/Pages/PregledStipendija.aspx)

Bred:
izgleda da vam sajt vlade ne radi tj bar ja ne mogu da ga otvorim ...

frckica-j:
Ne znam. Ja sam sad pokušavala da ga otvorim, i sve je u redu. Možda je to bilo nešto trenutno...  :hmm

A napravili su takvu zbrku i oko toga. Osobe koje su rođene u Federaciji izgleda da neće dobiti stipendije. Veliki broj njih je samo igrom slučaja rođen u nekom od gradova koji su sad u federaciji(npr. kritičan porod pa su išli u veći grad) a čitav život su živili u RS...

Bred:
Sad radi. :)

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version