Farmaceutski fakulteti u regionu > Farmaceutski odsek Banja Luka

Vlada RS-stipendije

<< < (2/6) > >>

frckica-j:
Dobro je!

frckica-j:
Резултати конкурса за стипендије у јануару
Извор: Глас Српске

БAЊA ЛУКA - Резултати конкурса за стипендију Владе Републике Српске биће познати у јануару 2009. године, казали су у Министарству просвјете и културе РС.

На конкурс се пријавило 1.900 студената, а до сада је обрађено 1.300 захтјева.

- Комисија за додјелу стипендија тренутно разматра обрађене захтјеве а имена студената који су добили стипендију, биће позната у јануару - казала је службеник за односе с јавношћу Министарства просвјете и културе РС Споменка Миљковић.

Министарство је за академску 2008/2009. годину обезбиједило два милиона марака за стипендирање 800 студената.

- Студентима који су подијељени у четири категорије, обезбијеђене су стипендије од по 250 марака - рекла је Миљковићева.

Право на стипендију имају успјешни студенти са просјеком оцјена од 8,5 и више. Стипендију ће добити и студенти из неразвијених општина са просјеком осам и више и то из: Берковића, Источног Мостара, Калиновика, Кнежева, Крупе на Уни, Купреса, Лопара, Невесиња, Осмака, Пелагићева, Петровца, Рогатице, Рудог, Шековића, Устипраче, Чајнича и Љубиња.

Обезбијеђене су и стипендије за студенте који се школују на студијским програмима математике, физике, информатике, машинства, електротехнике и геодезије.

frckica-j:
Стипендије чекају општинске спискове
 
Министарство просвјете и културе Републике Српске обрадило је све  пријаве пристигле на конкурс за додјелу стипендија, али коначне резултате не може саопштити док општине не доставе спискове студената којима су додијелиле стипендије с обзиром да је један од услова да студент добије стипендију Министарства да не прима ниједну другу стипендију.

Иако је Министарство просвјете и културе истовремено с расписивањем конкурса позвало општине да доставе спискове стипендиста, те спискове још нису доставиле Дервента, Добој, Кнежево и Петрово док општине Приједор, Рогатица и Мркоњић Град нису доставиле потпуне спискове.

Министарство просвјете и културе обрадило је 1.747 пријава за додјелу стипендија. Од тога је 1.071 студент доставио потпуну документацију и испуњава услове за додјелу стипендија, али мора бити потврђено да не прима ниједну другу стипендију, док 676 студената нема потпуну документацију односно не испуњава услове за додјелу стипендија.

Министарство просвјете и културе обезбиједило је у академској 2008/2009. години два милиона марака за стипендије. Конкурс за стипендије расписан је у складу са Правилником за додјелу стипендија, за четири категорије студената: за успјешне студенте, за студенте из изразито неразвијених општина, за студенте који студирају у иностранству и за остале студенте.

(Izvor: www.vladars.net)

frckica-j:
Одобрене стипендије за студиј у иностранству
[ 4.2.2009  ]
Izvor: www.vladars.net

Министарство просвјете и културе Републике Српске одобрило је 113.500 марака за стипендирање 54 студента у  иностранству.

У првом циклусу студија у иностранству Министарство просвјете и културе одобрило је стипендију за 43 студента. Износ појединачне стипендије је двије хиљаде марака. Појединачна стипендија за седам студената другог циклуса студија у иностранству износи двије и по хиљаде марака. Министарство стипендира и четири студента трећег циклуса студија у иностранству а њихова појединачна стипендија износи три хиљаде марака.

Списак студената којима је одобрена стипендија за студиј у иностранству доступан је грађанима на Порталу Владе Републике Српске (www.vladars.net) – на страници Министарства просвјете и културе.

Списак свих студената који су добили стипендију по овом основу погледати овдје. (http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/mpk/media/vijesti/Pages/Odobrene_stipendije_za_studij_u_inostranstvu.aspx)  Списак је у pdf формату.

frckica-j:
Rezultati konkursa su izašli, ali sajt trenutno ne radi!!! Nadam se da će sve biti u redu uskoro, a kad bude postaviću i link ovdje!!!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version