Farmaceutski fakulteti u regionu > Farmaceutski odsek Novi Sad

Info o upisu?

<< < (3/15) > >>

Z1000:

--- Quote from: Bred on 31-03-2009, 01:35:02 ---Ne misli sad o parama nego navali na spremanje prijemnog.

Ako negde zaskripi, mi smo tu.

 :wink:

--- End quote ---

Nemam vremena zbog nenormalne skole, najvise nas maltretiraju sada, ali moracu da batalim to zarad priprema. vaznije mi je da se pripremim za fax nego da izvlacim prosek.

Bred:
Upravo tako.

Svima nam je bilo tako a verovatno ce i biti i buducim generacijama ...  :wink:

KaBoom:
Sigurno ne primaju 140 studenata. Do sada su svake godine primali 75... Al se to razvuče na 80, pošto ima ljudi sa istim brojem bodova koji su na crti... A upišu i na engleskom njih jedno 10-15, pa se tu navuče 90-100...

Što se tiče hemije, kod mene je bila ista stvar! Znači za 4 godine gimnazije sam uradio 4 zadatka i to ona formula n=m/M tipa... I onda uplatio privatne časove i naučio u nekoliko meseci hemiju, pa čak i zavoleo. Naša prof u gimnaziji je dolazila pijana na časove, iživljavala se i bitno je bilo da znaš napamet lekciju... Praktični rad nula, zadaci nula. Znam da je skupo i ja sam tako otprilike platio... Ali isplatilo se. Upisao sam redovno faks, bio samofinansirajući (opet da platiš oko 1500-2000 evra), a sledeće godine sam već primao stipendiju, jer sam imao prosek i očistio godinu...

Mislim da ti je jeftinije da uplatiš privatne časove (600 evra) i samofinansirajući (1500-2000 evra), nego da plaćaš 4000-5000 evra na engleskom... Pa sad, ti proceni... :wink:

I ako treba neka pomoć, pitaj! :wink:

Z1000:
Hvala puno na informacijama, ako se setim jos necega pitacu :) Engleski je za nedaj Boze, najvise bih voleo redovno. Uglavnom nije meni zao 600e za pripreme, ne bi mi bilo ni hiljadu, krivo mi je sto se nisam naterao redovno da ucim hemiju pa sad se sve skupilo, znate kako to ide. Imas/te li ideju kako uciti, imam zbirke i svesku sa teorijom sa casova+ svesku prijateljice sa SVIM uradjenim zadacima iz zbirki. Da li da bubam teoriju ili da radim zadatke pa kad zapne svrljam po sveski/sveskama?? Tako sam krenuo mislim da je lakse tako, nadjem zadatak u svesci i kad par puta prodjem valjda cu upamtiti, ako imate boljih ideja i sl. raspisite se :)
Jos jednom hvala na dosadasnjem ohrabrivanju i informacijama.

PS. sad se setih, jel na engleski ima ogranicenje od tih 15ak zadataka ili toliko prosecno se prijavi tamo pa je zato taj broj? Jel postoji odredjen br bodova da se prijemni uopste prodje ili se to odredjuje tamo kasnije?

KaBoom:
Ne znam da li ima ograničenja za "engleze", ali nikad ih ne bude puno... A i pošto plaćaju tu cifru, fakultetu su uvek dobrodošli. Sve ih prime i svi daju uslov za drugu godinu i pređu na srpski...

Što se tiče prijemnog u NS - imaš samo zadatke! Nema nikakve teorije... Misilm, sad da pišeš odgovore tekstualno na pitanja i to. Samo šibaj zadatke. Videćeš, kad skontaš jedan tip zadatka, ostali su samo trening. Menjaju se cifre i zadati podaci, ali sve se svodi na isto, što se tiče te oblasti. Meni je najgora bila valjda termodinamika ili kako se već zove.... Iskreno, zaboravio sam već. Ali samo šibaj zadatke, a naravno i teoriju, koja treba za zadatke. :wink: Davno sam ja polagao, pre 6 godina... Ali tako je tad bilo. A i čisto sumnjam da se nešto drastično promenilo... Najbolje bi bilo da ti uplatiš te privatne, pošto profesori koji to rade su sa faksa i znaju već šta i kako ide... Upute te u pravom pravcu! :wink:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

[*] Previous page

Go to full version