Farmaceutski fakultet u Beogradu > Farmakognozija

Predavanja - Farmakognozija 2007/08

(1/3) > >>

Ksenija:
E pocela su predavanja ove godine,sve se odvija tako brzo,sve je novo,svi predmeti nam se kao preplicu ,dopunjuju i verovatno cemo se i na to navici...
otvaram svecano temu za sva pitanja u vezi FARMAKOGNOZIJE ove godine..

ja vec imam par pitanja pa da pocnem:
1)Da li je za  vezbe potreban mantil?pretpostavljam da jeste ali da pitam...

imam jedno pitanje na koje mislim da ce mi najbolje odgovoriti Adonis:
2)Zasto svaka profesorka (i Nada I Silvana)imaju razlicite prezentacije za istu lekciju,i Silvana je stala na pola prosle nedelje,a nada je juce nastavila istu temu sa drugih slajdova?dolazi do konfuzije...zar nije moguce da se usaglase i  koriste isto?
pitam sam mislila da odstampam slajdove i samo da dopisujem,jer mi je mucno da pisem sve..i bilo bi lepo da unapred stave predavanja da bi i mi kao i bolonjci(sa kojima nas svi brkaju,pa nam daju pogresne informacije u vezi vezbi)mogli da pratimo,a ne da vristimo kad oni hoce brzo da promene slajd...ovako bi bilo lakse i nama i njima...
3)kada su ti kolokvijumi?i jel oni obuhvataju samo to sa vezbi ?

Adonis_Vernalis:
Ksenija...

ako cemo iskreno, jedino sto znam da vam decidirano odgovorim je: za hemijske vezbe jeste potreban mantil, a za mikroskopske nije.

A sto se ostalog tice... pa, sta da vam kazem? Svako zasebno sprema svoja predavanja, a ona nisu jednaka lekcijama. Lekcije ne postoje na faksu! Predavanja ne moraju da prate redosled strana u knjizi. Studirate, brate, ne idete u srednju skolu.

Ja sam svojevremeno slusao predavanja iz biologije jednog profesora sa Veterine koji je proveo mnogo vremena u Americi, koji je prvi u Beograd doneo bordo zumbane cipele i koji nam je rekao: imate knjigu, bubajte iz nje. A ja cu da vam pricam o Biologiji...

I na pricu o Biologiji sam se primio, kao i stotine mojih istomisljenika, koji su u grozdovima visili sa galerija amfiteatra na Veterinarskom fakultetu, dok je taj Profesor svoja nadahnuta predavanja drzao.

Ja vam, buduci da knjigu imamo, mogu pricati o Farmakognoziji. Mogu reci: knjigu imate, a ja cu vam pricati o Farmakognoziji... Imam akademsku slobodu da vam to sve kazem. Zasto bih jurio lekcije? I zasto bih vam precutao sve sto znam, a nije u "planu i programu"? Zasto bih sebe sveo na govornu masinu?

I, da znate, necu! ;)

Enea:

--- Quote from: Adonis_Vernalis on 23-10-2007, 18:18:40 ---

ako cemo iskreno, jedino sto znam da vam decidirano odgovorim je: za hemijske vezbe jeste potreban mantil, a za mikroskopske nije.

--- End quote ---

lol

svojevremeno, bejah jedina, koja je uvek imala mantil, kod sebe, ali ne i na sebi  :K

zoe:
Еј Ксенија, искрено ти не препоручујем да пишеш на гнозији.
Седи, слушај и уживај! Најлепши предмет! :happy:

Пусти и слајдове и презентације... Што више слика садрже, то боље. Књига је феноменална, па немој бринути због припремања испита.

И тако, људи, идите на гнозију!!!

Ksenija:
Izvinjavam se lose sam se izrazila,nisam mislila na lekciju vec na tu celinu,temu o kojoj je bilo reci...
Prestala sam da se trudim da zapisujem...slusam,lep je predmet...kao ljubitelj botanike ,nadam se da ce i ovaj predmet biti tako lep..samo me je zbunilo kako razlicite profesorke imaju razlicite stvari da kazu na istu temu da moraju da prave 2 razlicite prezentacije..koje se toliko razlikuju...slusajuci danasnje predavanje prof Nade,videla sam da nema svega toga u knjizi,ali valjda se nece traziti svi ti detalji,ili je ovo tek uvod..ne znam.. :roll:

Ok za mantil..hvala :cvet

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version