Farmaceutski fakultet u Beogradu > Farmakognozija

Reishi (Ling Zhi) gljiva (Ganoderma Lucidum)

(1/2) > >>

viki:
"Polisaharidi ove gljive imaju jak antikancerogeni efekat i u svetu se koriste kao zvanicno sredstvo u borbi protiv zlocudnih tumora.
Ganodermna kiselina, još jedno njeno jedinjenje, leci razne vrste alergija.
Gljiva ima izrazita antivirusna i antibakterijska svojstva, pa može da se koristi i kao prirodan antibiotik. Prvi su je poceli uzgajati Kinezi, a u poslednjih nekoliko decenija njen uzgoj je sve popularniji širom sveta.
Ganoderma lucidum se danas veštacki uzgaja, u strogo kontrolisanim uslovima, a pokazalo se da su gajene gljive daleko ispred prirodnih po lekovitim osobinama.

Polisaharidi iz reiši zaustavljaju rast tumora i to je njeno najznacajnije lekovito dejstvo. Oni deluju i kao imunostimulatori, kardiotonici, a bitni su i za smanjenje nivoa šecera u krvi. Drugi lekoviti sastojci smanjuju krvni pritisak, holesterol u krvi i zaustavljaju stvaranje krvnih ugrušaka. Razliciti polisaharidi su bitni i za lecenje neurastenije, nesanice, hronicnog hepatitisa, bolesti bubrega, koronarnih i srcanih bolesti, hronicnog bronhitisa i bronhijalne astme, cira na želucu i dvanaestopalacnom crevu. Takode sprecavaju oštecenja jetre od štetnih metabolickih produkata. Reiši ima i izrazito antibakterijsko i antivirusno delovanje, pa se koristi i kao prirodni antibiotik."
Ovo je deo teksta koji je objavljen na sajtu "Herbateka".
Molim kolege za strucno misljenje o lekovitom delovanju ove gljive (akcenat na antikancerski efekat). Unapred hvala

Bred:
Pa sad, jedino preneti iskustva pacijenta i dati linkove ka onome sto sam pronasao na netu:
http://scindeks.nb.rs/article.aspx?artid=0455-62240828003K
http://scindeks.nb.rs/article.aspx?query=RELAKW%26and%26%25ce%25b2-glukani&page=1&sort=1&stype=0&backurl=%2fRelated.aspx%3fartak%3d%25ce%25b2-glukani
http://scindeks.nb.rs/article.aspx?query=RELAKW%26and%26%25ce%25b2-glukani&page=1&sort=1&stype=0&backurl=%2fRelated.aspx%3fartak%3d%25ce%25b2-glukani

Neki pacijenti su mi rekli da su koristili ove proizvode http://www.fungodoctor.com/the_use_of_medicinal_mushrooms.html
i da su prilicno zadovoljni. Neki cak tvrde i da su se izlecili i zaustavili napredovanje tumora, ali ja bih sve to ipak prihvatio sa VELIKOM VELIKOM rezervom.

viki:
Hvala Bred

Vogrin:
napisala sam ti privatnu poruku , imam veoma sveobuhvatan tekst o ganodermi koji ne mogu da ti posaljem preko foruma zbog duzine,a mislim da bi ti koristio, proveri inbox pa mi se javi da ti to prebacim

bozana:
Lijeci sve! Hmmm... A nezeljena dejstva?

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version