Farmaceutski fakultet u Beogradu > Farmakognozija

tatula

(1/1)

Aendrew:
e ljudi, jel sme da se puši list tatule??  :kul:

Adonis_Vernalis:
Ne sme. 

:krsti:

Aendrew:
a što ne sme?!

moji drugovi su pušili i ništa im nije bilo (mada su jako malo), pa sad hoće da povećaju dozu! pa sam hteo da pitam koliko od prilike grama treba da bi se izazvale halucinacije xD ??

ili bolje da ih sprečim da to urade :P

Adonis_Vernalis:
Aendrew, hajde, analiziraj svoje pitanje u srednjem pasusu reč po reč. Skrećem pažnju na ključne stavke: drugovi, povećanje doze, otprilike grama, halucinacije.

Šta u međusobnom odnosu tih reči škripi?

Reč drug mene asocira na mladost. Povećanje doze na opasnost. Grami, pa još otprilike, na strahovitu nepreciznost. Halucinacije na oblik društveno neprihvatljivog stanja svesti, koje može da dovede do društveno neprihvatljivog ponašanja, a ovo može da dovede do izlaganja neprimereno velikoj opasnosti. Ne kažem da će stradati od atropina: nikotin iz duvana je, na primer, toksičniji od atropina, pa većini pušača nije ništa. Ne kažem da će stradati uopšte. Ali, interesuje me da li su planirali da tatulu puše u vidu jednog malog kućnog rituala, pod nekom vrstom nadzora, ili su planirali malo da je konzumiraju pre nego što trknu do grada? Ako je ovo drugo u pitanju, a pretpostavljam da jeste, molim da mi se odgovori na pitanje: kolike su šanse da se, mrtvi trezni i neuduvani, živi i nepovređeni vratite kući iz grada? Dosta velike, rekao bih. U svakom slučaju mnogo veće nego ako biste u grad izašli pijani ili uduvani.

Da sam im drug, pa da znam šta planiraju da rade, ja bih pokušao da ih sprečim. Ako ni zbog čega drugog, a ono bar zbog olakšavanja potencijalne borbe sa savešću ako se sa nekim od njih prerano, a neopozivo - rastanem.

Navigation

[0] Message Index

Go to full version