Farmaceutski fakultet u Beogradu > Informacije sa fakulteta

Diplomski ispit

<< < (11/11)

malena:
Jel ima neko iskustva sa Sladjanom Tanaskovic sa neorganske?

Bred:
Cini mi se da je ona bila ok.

krinolinica:
Evo i mog iskustva sa diplomskim. Uzela sam temu na mikrobiologiji kada sam imala dva ispita do kraja. Mentor mi je bila Marina Milenkovic. Profesorka vam da jedno 4-5 knjiga na engleskom pa vi odatle iskopirate sta vam treba, prevedete, otkucate, nosite na prvo citanje. Onda vam ona ispravi sta treba, vi to prepravite, nosite na drugu proveru, ako ona odobri, onda to ukoricite, date i komisiji da procita i zakazete datum odbrane. Profesorka malo detaljise oko nekih tehnickih stvari, samog izgleda rada, pisanja referenci, ali je prijatna i posveti vam punu paznju.  :ok:Takodje, uradite i prezentaciju i pokazete joj pre odbrane. Za samu odbranu nemate brige, pitace vas nesto iz rada sto ste napisali. Tema vazi 3 meseca od poslednjeg poloznog ispita, ako je diplomski rad pregled literature ili 6 meseci od poslednjeg ispita ako je diplomski rad naucno-istrazivacki. Tako da moj vam je savet da kada vam ostanu 2 ispita do kraja krenete u potragu za temom, ako odmah nema teme, pricekajte malo, kazite mentoru da vam ostavi temu ili da vas ima u vidu za sledece vece kada se predlazu teme. U svakom slucaju jedno lepo iskustvo za kraj faxa. :~

xyz:
Imam pitanje za koleginice,ako neka ima takvo iskustvo.Udata sam,dodala sam suprugovo prezime,ali u indeksu nisam menjala,tj.dodavala i to drugo.Teba da prijavim diplomski ispit sutra,ne znam da li da prijavljujem ovima iz sluzbe drugo prezime,tj. da li da trazim da mi se diploma izda sa dva prezimena(kao sto stoji u licnoj karti)?

milena:
Pretpostavljam da sam zakasnila, ali nema veze, mozda ce nekome trebati..

Ako zelis da ti se izda dipl. sa 2 prezimena onda se mora menjati prezime i u indeksu, sto kosta oko 1000 dinara.. (uplacujes kao za ispit, reci ce ti vec tete na salteru, samo svrha uplate - promena prezimena..  :wink:)
U slucaju da ne promenis, diploma ce ti glasiti samo na devojacko prezime i to je to..

Nije strasna stvar ako ti je u lk jedno prezime, a na diplomi drugo, mada je administrativno (u buducnosti) verovatno lakse da je isto..

Pozdrav!

Navigation

[0] Message Index

[*] Previous page

Go to full version