Forum obavestenja > IT vesti

Napad putem Facebook-a

(1/1)

AquArius:
Napad putem Facebook-a

Objavljeno: 05.01.2008
Priredio Goran Aničić

Otkriven je jos jedan sigurnosni propust koji kao platformu koristi slabosti Facebook-a, web servisa za društveno povezivanje. Radi se o adware aplikaciji koja dolazi u obliku Secret Crush alata kojim se pojedini članovi obaveštavaju u vezi stepena privlačnosti njihovih  profila ostalim članovima. Facebook se koristi kao nosilac za distribuciju.

Nakon instalacije, Secret Crush pokušava navesti vlasnika profila da program prosledi svim ostalim članovima sa svoje kontakt liste. Stručnjaci iz agencije Fotrinet koji su otkrili propust,ukazuju na to da je čak 3 procenta od ukuno 60 miliona korisnika ovog servisa već instaliralo ovu malignu aplikaciju, a unutar same Facebook zajednice ovaj “alat” je već proglašen kao beskoristan pošto ne donosi funkcionalnost koju obećava, te se ne očekuje njegovo dalje širenje.

Zvaničnici Facebooka ne odgovaraju na upite novinara u vezi ovog propusta, a samo širenje ovog maligno programa govori o podložnosti ovog i sličnih social servisa  napadima slične vrste koji se zasnivaju na iskorišćenju međusobnog poverenja članova zajednoce.

Izvor : Personalmag

Navigation

[0] Message Index

Go to full version