Forum obavestenja > Muzika, film,TV, tekstovi pesama

Класична музика

(1/69) > >>

zoe:
Ево, ЛБ је предложила отверање ове теме, а ја се сложих да је идеја добра!!!

Овом приликом настављам причу о Густаву Малеру (презиме му је врло индикативно!), наравно овај део приче не желим Вилију и ЛБ (види поручице у Народњаци, за и против).

Дакле, пошто је успешно смувао Алму Адађетом из 5. симфоније, они су се венчали и децу изродили. Малеров опус се дели у неколико циклуса а један од тих циклуса носи назив Песме умрлој деци (по циклусу песама које носе исти наслов; то су песме за сопран и оркестар). Циклусу такође припада и већ поменута 5. симфонија јер постоје тематске и мотивске сличности.
Игром судбине, неколико година касније, болест је узела Малерову децу!!!  :'(

Сваки пут се најежим када ово причам/пишем!

Адађето из 5. симфоније можете чути у филму Смрт у Венецији насталом по књизи нобеловца Томаса Мана коју топло препоручујем!

willie the scot:
taj adadjo iz death in venice je jedna od najljepsih kompozicija u klasicnoj muzici...ima dosta bizarnih stvari u vezi klasicne muzike...vagnerovi su bili najblizi prijatelji sa hitlerom,hitler je naredio da se u ausvicu na razglasu stalno pustaju njegove kompozicije...million dollar question:kako se zvao sanatorijum u kojem je boravio betoven?

zoe:
Немам појма, ал могу негде да погледам за случај да ти треба или за случај да ћеш стварно дати милиончић!!! :K

Бетовен, док је писао неко дело уопште није обраћао пажњу на то како је изгледао, био је апсолутно сконцентрисан на стварање а друге ствари није ни примећивао. Заправо, увек је био врло неуредан јер је облачио ствари које су му биле на дохват руке. Једном тако, сретну га два пријатеља и пошто су га неким чудом видели у чистом оделу, један од њих је био крајње запрепашћен, а други му је објаснио да су подметнули чисту гардеробу а да при том Бетовен то није ни приметио!

Трећа симфонија Ероика, прво је била посвећена Наполеону, а кад се Бетовен разочарао у његову личност и увидео његову праву природу, посвету је поцепао, а симфонију назвао херојском.

AVENDON:

--- Quote from: zoe on 25-06-2006, 10:54:52 ---Адађето из 5. симфоније можете чути у филму Смрт у Венецији насталом по књизи нобеловца Томаса Мана коју топло препоручујем!

--- End quote ---

Mislis na film Luchina Visconti-a :`?

zoe:
Јесте да!

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version