Forum obavestenja > Muzika, film,TV, tekstovi pesama

"Kum" najbolji film svih vremena

(1/1)

Bred:
Film "Kum" Frennono3 Forda Kopole proglašen je najboljim filmom svih vremena u istraživanju britanskog časopisa "Empajer magazin" u kome je učestvovalo više od 10.000 gledalaca, reditelja i kritičara.

Čuveno ostvarenje američkog reditelja Frennono3 Forda Kopole iz 1972. godine, sa Marlonom Brandom i Al Paćinom u glavnim ulogama, probilo se na prvo mestu među 500 filmova.

"Pljačkaši izgubljenog kovčega" iz serijala o avanturama Indijane Džonsa i peta epizoda "Ratova zvezda" - "Imperija uzvraća udarac", zauzeli su drugo, odnosno treće mesto.

Film "Bekstvo iz Šošenka" našao se na četvrtom, a "Ajkula" na petom mestu.

"Dobri momci", "Apokalipsa", "Pevanje na kiši", "Petparačke priče" i "Borilački klub" popunili su ostala mesta na listi deset najboljih.

Najnoviji Betmen, "Mračni vitez", jedini je film iz 21. veka koji je ušao u prvih 20.

Među prvih 60 našli su se sve tri epizode serijala "Gospodar prstenova".

Van liste 500 najboljih ostali su pojedini klasici poput "Moje pesme, moji snovi".

Na ovu listu uvrštena su svega dva britanska filma - "Paklena pomorandža" (37) i "Kazino rojal" (56), a samo se još jedan Džejms Bond našao na listi, i to film "Goldfinger".

Od svih epizoda o Hariju Poteru izabran je jedino "Zatvorenik iz Azkanbana" koji je dospeo na 471. mesto.

U istraživanju je učestvovalo 10.000 gledalaca, 150 holivudskih reditelja, među kojima Kventin Tarantino i Majk Li i 50 filmskih kritičara.

b92

Yasmin:
vrlo moguce, film je odlican...

rodić:
jeste, KUM je najbolji.

Montenegrina:
Slazem se,a ima i ubjedljivo najbolju filmsku muziku....:) Evo kako je to Slash iz Guns N` roses odsvirao http://www.youtube.com/watch?v=SCplsXu1HRk-savrseno

Navigation

[0] Message Index

Go to full version