Forum obavestenja > Muzika, film,TV, tekstovi pesama

Srbija na Eurosongu sa Bregovićevom pesmom

(1/7) > >>

Bred:
Predstavnik Srbije na Eurosongu pevaće pesmu Gorana Bregovića, pišu "Večernje novosti".

Prema novoj metodi biranja predstavnika Srbije, RTS bira kompozitora, koji za više izvođača piše nekoliko pesama, a zatim zajedno sa RTS-om bira jednog od njih. Glasovi publike zatim odlučuju koja pesma ide u Oslo.

U "igri" su bili Momčilo Bajagić-Bajaga, Željko Joksimović, kao i Vlado Georgiev, ali izvori bliski RTS-u kažu da je Bregović njihov konačni izbor.

Vođa Orkestra za svadbe i sahrane već je kao autor učestvovao na Eurosongu, i to 2006. godine, kada je Severina pevala njegovu pesmu "Moja štikla" u Atini.

http://www.mondo.rs/s158033/Zabava/Muzika/Srbija_na_Eurosongu_sa_Bregovicevom_pesmom.html

frckica-j:
Vidi ovo. A ja mislila da je kod nas glupost kako se biraju pjesme za Eurosong, a nije ni da sam pretjeran ljubitelj manifestacije uopšte. Znači, užas...  :dole:

Bred:
Pa jbg, kriza i tako to ...  :ohwell:

frckica-j:
Hajde, vi ćete imati bar nekog uticaja na izbor. Nama samo kažu: predstavnik je taj i taj, pjesma je ta i ta, i gotovo. Extra. Baš se i mi pitamo nešto... Mhmm, zamalo.

Ma daj, kriza... A ovo nije kriza, kad se po prethodnim rezultatima bira autor nečega? Znači ako je neko ranije napisao dobre pjesme, to znači da će i sad biti extra pjesma? Znači ako si već dobio Oskara, dobićeš ga opet, dovoljno je samo da se pojaviš u nekom filmu... Logika vrhunska...

Bred:
Pa kad je kriza, koja je druga opcija, a?
Da se organizuje referendum?!  :K2:

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version