Forum obavestenja > Obavestenja, predlozi, kritike

Brisemo offtopik!

(1/2) > >>

Bred:
Dakle, drage kolege i koleginice,

Uredjivacki tim Portala je konstatovao cinjenicu da na celom forumu ima dosta offtopik-a i da to narusava preglednost i kvalitet foruma s toga cemo od sada sav i SVAKI offtopik brisati. Bez obzira ko ga i u kom kontekstu napisao. Clanovi imaju na raspolaganju off tag cime delimicno mogu "prekriti" svoj offtopik ali nije pozeljno da cela poruka bude off niti da se na taj off nadovezuje sledeci [offtopik]pogotovo u tzv ozbiljnom delu foruma. Da bismo smanjili chatovanje-clanove cemo upucivati na chat (http://www.farmaceuti.com/mychat/chat).

Takodje, mogucnost za reklamiranje [iliti spamovanje] foruma ce biti smanjene na minimum a za pocetak postoji ovo (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,11740.0.html) dok ne smislimo adekvatnu formulaciju za ceo forum.  Spamovanje nigde nije dozvoljeno  jer se time jednostavno [delimicno] obesmisljava postojanje placene reklame na sajtu.  :wink:

Dogovorena je i odredjena reorganizacija a sve u cilju olaksavanja snalazenja i krstarenja kroz forum i portal.

Vidite i sami koliko smo porasli, koliko ima  tema i to otezava mogucnost da nadjete ono sto trazite.

Preporucujemo vam da se postepeno navikavate da koristite Pretragu foruma (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php?action=search) kao i mogucnost pretrage same teme.

Ako nekim slucajem do sada niste procitali Pravilnik foruma (http://www.farmaceuti.com/forum/index.php/topic,3619.0.html) , molimo vas da to uradite jer cemo se u buducem delovanju Pravilnika strogo pridrzavati i na njega pozivati.

Teme koje budu informativnog karaktera, u kojima cemo vas obavestavati npr o rasporedu ispita, nakon poruke koja sadrzi obavestenje, bice zakljucavane da se diskusija ne bi sirila u nedogled i tako sama tema bila nepregledna  a njen smisao ponisten.

Podsecamo vas da je OBAVEZA svakog clana da pri otvaranju nove teme napise i odgovarajuce tagove jer cemo u suprotnom morati da brisemo celu temu. Tagovi su takodje VEOMA znacajni za lakse snalazenje na forumu kao i povezivanje srodnih tema a time doprinosite vecoj urednosti foruma.

Nemamo nameru da izigravamo policajce, samo vam skrecemo paznju na neophodnost vece samodiscipline svakog clana. Na forumu ima dosta podforuma i tema na kojima svako moze da dodje do izrazaja, da se zabavi, odmori mozak ili ucestvuje u kvizovima, tako da nema potrebe da se apsolutno svi forumi "zagadjuju" chatom i offtopikom.

Do sada ste valjda svi videli da nikava tragedija a ni nauka nije otvoriti novu temu.

Vreme je da se malo uozbiljimo.

 :cvetmirror-girl:
he,he,he,ja sam tek sad videla ovo obavestenjce,nije ni cudo da sam offtopicila  :plez

frckica-j:
Koja carica! A poslije ovoga sigurno nećeš offtopiciti. Kao ni ja!  :K2:

mirror-girl:
Boze Frcko,pa zar si sumnjala  :ziveli
Kad bi se lagali :) :) :)

Evo,vec sad novi offtopici...nema nista lepseg :)

Bred:
pa ja ne znam tj ne razumem nove clanove, valjda je osnovno kad negde dodjes upoznati se sa pravilima a to je obicno na gotovo svim forumima, u posebnom delu, koji se nalaze na kraju liste foruma ...

p.s. ne mislim na vas dve, tako da nema potrebe da se nadovezujete ...  :wink: :>: :cvet

Navigation

[0] Message Index

[#] Next page

Go to full version